A villányi Serena Európa legjobb fehérbora
A Decanter magazin választása alapján Villányi lett Európa legjobb fehérbora. Mint minden nagy bor, a Serena is fejben született meg, hangsúlyozza Malatinszky Csaba.
A villányi borász alkotását a múlt év végén, a Decanter magazin angol nyelvű kiadása által tartott hagyományos éves versenyen választották Európa legjobb fehérborává – írta a bama.hu. A siklósi Zuhánya dűlőben termett szőlőből Chardonnay, Rajnai rizling és Muscat Ottonel házasításával készült Serenával olyan fehérbort akart készíteni, amely mindenben tökéletesen megfelel azoknak az elvárásoknak, amelyek egy mai modern fehérborral kapcsolatban élnek a világban.
Egyszerre friss, gyümölcsös, ásványos, visszafogottan illatos, könnyed, és nem túl magas alkoholtartalmú. A hideg erjesztéssel készült, kizárólag tartályban erjesztett, 2009-es reduktív siklósi fehérrel úgy érzi, sikerült eltalálnia e kényes egyensúlyt. A Serenát egyébként a magyar uniós elnökséggel összefüggő közelmúltbéli honi szavazáson is a legjobb fehérbornak találtak.
Malatinszky szerint a Decanter-díj azért is kiemelkedő, mert a szakmai lapot a világ 70 országában olvassák, és irányadó a maga nemében. Ráadásul leszámol olyan leegyszerűsítésekkel is, amelyekkel ő tudatosan megy szembe, mint például az, hogy a villányi kizárólag vörösboros borvidék – írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >