A villányi Serena Európa legjobb fehérbora
A Decanter magazin választása alapján Villányi lett Európa legjobb fehérbora. Mint minden nagy bor, a Serena is fejben született meg, hangsúlyozza Malatinszky Csaba.
A villányi borász alkotását a múlt év végén, a Decanter magazin angol nyelvű kiadása által tartott hagyományos éves versenyen választották Európa legjobb fehérborává – írta a bama.hu. A siklósi Zuhánya dűlőben termett szőlőből Chardonnay, Rajnai rizling és Muscat Ottonel házasításával készült Serenával olyan fehérbort akart készíteni, amely mindenben tökéletesen megfelel azoknak az elvárásoknak, amelyek egy mai modern fehérborral kapcsolatban élnek a világban.
Egyszerre friss, gyümölcsös, ásványos, visszafogottan illatos, könnyed, és nem túl magas alkoholtartalmú. A hideg erjesztéssel készült, kizárólag tartályban erjesztett, 2009-es reduktív siklósi fehérrel úgy érzi, sikerült eltalálnia e kényes egyensúlyt. A Serenát egyébként a magyar uniós elnökséggel összefüggő közelmúltbéli honi szavazáson is a legjobb fehérbornak találtak.
Malatinszky szerint a Decanter-díj azért is kiemelkedő, mert a szakmai lapot a világ 70 országában olvassák, és irányadó a maga nemében. Ráadásul leszámol olyan leegyszerűsítésekkel is, amelyekkel ő tudatosan megy szembe, mint például az, hogy a villányi kizárólag vörösboros borvidék – írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A két legégetőbb kihívás egy ügyvezető számára: a munkaerő és a költségek
Az International Executive Search Federation (IESF) vezetőkiválasztással foglalkozó nemzetközi szervezete…
Tovább olvasom >Az Egyesült Államok kormánya betilt több szintetikus élelmiszerszínezéket
Az Egyesült Államok kormánya betilt több, széles körben használt szintetikus…
Tovább olvasom >Bizalomzuhanás a globális gazdaságban az amerikai vámháború nyomán
A világgazdaság vezető szereplőinek gazdasági bizalmi indexei jelentősen romlottak az…
Tovább olvasom >