Magazin: A világon a legjobb…
Minden bulvárlap hálás témája a világ különböző legjeinek listázása – ezek a listák sokszor valóban kutatásokon vagy reális információkon alapulnak. Az angol Observer egyik munkatársa 50 ismert ételfajtáról sorolta fel ősz elején, hol lehet belőlük a legeslegjobbat kóstolni.
Bár valahol ez is csak egy játék, és teljesen objektíven nem is lehet ilyen lajstromokat összeállítani, mindenesetre a zsurnalisztát 4 profi szakács és a világ számos szakújságírója (no meg cikkek, könyvek százainak tanulmányozása) segítette munkájában. Ezért talán még a tehetős gurmandok egyre bővülő hazai körét is érdekelheti néhány „ajánlás” az anyagból.
A világ legjobb sült csirkéjét például az idén 85 éves párizsi L’Ami Louis-ban készítik. A legfinomabb steakért a spanyol Jimenez de Jamuz városka El Carpicho nevű éttermébe kell menni – ezt a Rubia Gallega ökör 90 napig szárazon érlelt húsából készítik. A híres brit fish and chips-ből a The Wee Chippy haléttermében kapható tökéletes a skóciai Fife-ben, a tapasok legje a barcelonai Cal Pepben található. Ugyancsak a katalán főváros büszkélkedhet a legjobb sült krumplival – a Bomba Bar Cova Fumada (bár ezt Heston Blumenthal talán tagadná), a világ legjobb tésztaételeivel pedig a veronai Trattoria Caprini. És hogy az édesszájúak is ismerjék a cukrászat legfőbb szentélyeit: a csokoládétorták csúcsát (képünkön) a párizsi Pierre Herme-ben kell keresni, a földkerekség legtökéletesebb fagylaltját pedig a szicíliai Noto kisvárosában, a Corrado Costanzo cukrászdában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >