A világ legnagyobb perecét sütötték a Segesvári Középkori Fesztiválon
Kisütötték a világ legnagyobbnak gondolt perecét a 23. Segesvári Középkori Fesztiválon, a péksütemény az „Óriások eledele” elnevezést kapta.
„Óriások, csillapítsátok éhségeteket!” – éljeneztek a jelenlévők vasárnap, miközben a 100 kilogrammnyi tésztát egy Marosvásárhelyen készült, acéllemezekből álló és kört formázó sütőlapra nyújtva a fával táplált tűz fölé helyezték.
Dionisie Pajin segesvári pék felhívta a résztvevők figyelmét, hogy mivel nem sütőbe rakták, a tészta teteje elkerülhetetlenül fehér fog maradni, hiszen a nap nem biztosít elég hőt a megszokott barnás kéreg kisüléséhez.
A perec hossza elérte a 64 métert. A fesztivál szervezői elmondásuk szerint a Guinnesshez fordulnak a rekord hitelesítéséért. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >Így áll össze a vidék gasztronómiai térképe – itt a Dining Guide TOP30 vidéki étteremlistája
A Dining Guide 2005 óta minden évben elkészíti Magyarország legrangosabb…
Tovább olvasom >Százötven kistermelő nyitja meg kapuit a Nyitott Porta Napok rendezvénysorozat részeként
Több mint százötven családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hat ikonikus budapesti söröző, 42 sörcsapjának kisüzemi specialitásait kínálja kóstolásra…
Tovább olvasom >Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >Visszavonulót fúj a Wizz Air: kivonul Abu-Dzabiból, leállítja közel-keleti járatait
Drasztikus döntést jelentett be a Wizz Air: 2025. szeptember 1-jétől…
Tovább olvasom >