A vártnál jobb évet zárt a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.
A vártnál jobb évet zárt a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.: 2012-ben 32,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el, 4,4 százalékkal többet, mint az előző évben.
A társaság adózás előtti eredménye 114 millió forint volt.
A Gallicoop tavaly összesen 11 ezer tonna húst értékesített, ezzel megőrizte piacvezető pozícióját a baromfiiparban – derül ki a cég csütörtöki közleményéből. A társaság saját adatai szerint 43 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, a teljes magyar baromfiexportnak pedig 33 százalékát adja.
A Gallicoop szerint a hazai baromfiipar történetében fekete év volt a tavalyi: a gabona- és a takarmányárak megduplázódtak, általános volt a keresletcsökkenés, a legtöbb baromfiipari vállalat válságba került. A válság kezelésére a Gallicoop menedzsmentje három lépcsős áremelést tervezett 2012. második felétől. Emellett költségtakarékossági és hatékonyságjavító intézkedéseket is bevezettek, így nem került sor elbocsátásokra és az áremelés harmadik lépcsőjét sem kellett végrehajtani. A cég tavaly összes költségnövekedésének 10 százalékát tudta áthárítani vevőire.
Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az idei cél a jövedelemtermelő képesség, a vezető szerep megőrzése a friss és darabolt húsok, a húskészítmények és panírozott termékek hazai piacán. Emellett továbbra is hangsúlyos marad az export, elsősorban a keleti piacok további bővítése a cél, valamint az iszlám országok piacainak speciális termékekkel történő ellátása. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >ÖRT-NMHH Minikonferencia: Merre tovább influenszer reklámozás?
Milyen szabályok vonatkoznak ma az influenszerekre? Hol húzódnak az etikai…
Tovább olvasom >Bővül az ALDI app: ezentúl kuponok is elérhetők
Újabb mérföldkőhöz érkezett az ALDI applikáció. A vásárlók mostantól bármely…
Tovább olvasom >