A vágócsirke termelői ára közel 20 százalékkal magasabb 2022 azonos időszakához képest
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 20,2 százalékkal 494,4 forint/kilogrammra, a vágópulykáé 25,9 százalékkal 679,4 forint/kilogrammra emelkedett 2023 első negyvenkét hetében 2022 azonos időszakához képest.
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a ketreces tartásból származó étkezési tojás (M+L) csomagolóhelyi ára 58,4 forint/darab volt 2023 első negyvenkét hetében, ami 43,2 százalékkal haladta meg a 2022. év azonos időszakának átlagárát. Ezen belül az M méretosztályú, dobozos tojás csomagolóhelyi ára 41,4 százalékkal 60,13 forint/darabra, az L méretosztályú, dobozos tojásé 49,6 százalékkal 70,80 forint/darabra nőtt. Az M-es tálcás tojás csomagolóhelyi ára 44,2 százalékkal 54,08 forint/darabra, az L-es tálcás tojásé 42,3 százalékkal 59,13 forint/darabra emelkedett ugyanekkor. A mélyalmos étkezési tojás (M+L) csomagolóhelyi ára 65,21 forint/darab volt 2023 első negyvenkét hetében, ami 46 százalékkal haladta meg a 2022. év azonos időszakának átlagárát.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Rendszeres vakcinázást javasolnak a szakértők a lóherpesz ellen
Rendszeres vakcinázást javasolnak a lóherpesz ellen az Állatorvostudományi Egyetem szerdai…
Tovább olvasom >Agrometeorológia: a jövő héten visszatérnek az éjszakai fagyok
A hét végéig még további kiadós eső várható, így folytatódik…
Tovább olvasom >Van mit veszítenünk és megvédenünk
Fontos felhívni a magyar gazdák figyelmét, hogy van mit veszítenünk…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >