A vágócsirke és a vágópulyka termelői ára is alacsonyabb, mint tavaly
Az AKI vágási statisztikai adatai alapján Magyarországon 487,3 ezer tonna (élősúly) baromfit vágtak le 2024 első nyolc hónapjában, 10,9 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. Ebből a vágócsirke 350,5 ezer tonnát (+6,4 százalék), a vágópulyka 45,4 ezer tonnát (+0,4 százalék) tett ki.
Az Európai Bizottság adatai szerint 269 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára 2024 első negyvenegy hetében, ami nem változott számottevően az előző évihez viszonyítva. Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 16,1 százalékkal 415,3 forint/kilogrammra, a vágópulykáé 13,4 százalékkal 590,3 forint/kilogrammra csökkent 2024 első negyvenegy hetében az előző év azonos időszakához képest. A csirkemellfilé feldolgozói értékesítési ára 1752,6 forint/kilogramm (–10,2 százalék), a csontos csirkemellé 1163,6 forint/kilogramm (–10,5 százalék), a csirkemell (összesen) ára 1725,1 forint/kilogramm (–10,3 százalék) volt a megfigyelt periódusban.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Nincs jelentős változás a körte árában
A Világ Alma és Körte Szövetségének (WAPA) előzetes adatai szerint…
Tovább olvasom >Tovább erősítjük az agrárkapcsolatainkat Franciaországgal
Franciaország fontos szövetségese hazánknak a Közös Agrárpolitika megerősítése és a…
Tovább olvasom >A kukorica termelői ára 30 százalékkal magasabb a tavalyinál
A Tallage tájékoztatása szerint az USA-ban megtermelt kukorica azonnali kiviteli…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nyílt Marketing Fórum a Magyar Termék Védjegyhasználatról – már lehet regisztrálni!
Idén február 20-án kerül megrendezésre a Magyar Termék Marketing Fórum,…
Tovább olvasom >Nagy Márton: itt a fordulat, a magyar gazdaság 2025-ben nagyobb növekedési pályára vált
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2024 utolsó negyedévében az…
Tovább olvasom >A tojás ára tovább emelkedik: a ketreces tartás kivezetése drágítja a piacot
A magyarországi tojásárak január végére átlépték a száz forintos lélektani…
Tovább olvasom >