A vágócsirke élősúlyos termelői ára még mindig magasabb a 2022-es adatokénál
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 28,7 százalékkal 504,71 forint/kilogrammra, a vágópulykáé 34,2 százalékkal 697,58 forint/kilogrammra emelkedett 2023 első harminckét hetében 2022 azonos időszakához képest.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/08/chicken-meat-4770627_640-300x180.jpg)
(Fotó: Pixabay)
Az Európai Bizottság adatai szerint 265,74 euró/100 kilogramm volt az egész csirke uniós átlagára 2023 első harminckét hetében, ami 7 százalékos növekedést jelent az előző évihez viszonyítva. A magyarországi ár 26,7 százalékkal 973 forint/kilogrammra emelkedett ugyanebben az összehasonlításban. Az AKI PÁIR adatai szerint a csirkemellfilé feldolgozói értékesítési ára 12,4 százalékkal 1973 forint/kilogrammra, a csontos csirkemellé 5,9 százalékkal 1364 forint/kilogrammra, a csirkemell (összesen) ára 12,6 százalékkal 1947 forint/kilogrammra, a csirkecombé pedig 13,4 százalékkal 915 forint/kilogrammra emelkedett 2023 első harminckét hetében 2022 azonos időszakához képest.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Tovább nő a vágómarha termelői ára
Az AKI vágási statisztikai adatai szerint 2024-ben a szarvasmarha vágása…
Tovább olvasom >A tojás ára az EU-ban 3, hazánkban 19 százalékkal emelkedett
Az Európai Bizottság adatai alapján az unió (EU27) tojás- és…
Tovább olvasom >Nincs jelentős változás a körte árában
A Világ Alma és Körte Szövetségének (WAPA) előzetes adatai szerint…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >