A tavalyi költségek is beépülhetnek az idei kenyéráremelkedésbe
A kenyér és a pékáru fokozatos drágulására kell számítani a sütödéket sújtó emelkedő energiaköltségek, illetve a gyengülő forint miatt – mondta az InfoRádiónak a Magyar Pékszövetség szakmai főtitkára.
Werli József azt nem tudta megmondani, hogy mekkora mértékű lesz az emelés, arra azonban felhívta arra a figyelmet, hogy tavaly a sütőipari vállalkozások a megnövekedett költségeiket nem tudták az átadási áraikban érvényesíteni, vagyis most nem csak az idei áremelések sújtják őket, hanem a tavalyiak is – írja az Inforádió tudósítása alapján a hir24.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
EM: tovább folytatódik a visszaváltási rendszer fejlesztése
Az előző év elejétől bevezetett rendszernek köszönhetően 2025 nyarára jelentős…
Tovább olvasom >Lassulás és áremelkedés egyszerre – így alakul a tejpiac nyáron
A tejágazatban egyszerre van jelen a nemzetközi árnövekedés és a…
Tovább olvasom >Újabb probléma hozhat élelmiszer-drágulást
Súlyos következményekkel járhat a latin-amerikai agrárszektorra nézve, ha az Egyesült…
Tovább olvasom >