A táplálkozási szokásokról készít felmérést az OGYÉI
A táplálkozási szokásokról készít felmérést az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a felmérés lényege az egészségvédelem és a szemléletfejlesztés a táplálkozás és a gyógyszerfogyasztás területén – közölte Vastag László, a projekt szakmai vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában.
Kiemelte, bíznak abban, hogy olyan következtetéseket tudnak majd levonni, amelyek segítenek a döntéshozóknak programokat kidolgozni, amelyek a magyar lakosság egészségét segítik elő.
Mint mondta, az uniós támogatással megvalósuló, szeptemberben kezdődő felmérésben 149 település kiválasztott lakosai vesznek részt.
A kérdezetteknek egy fél órát igénybe vevő tesztet kell kiölteniük, amelyben többek között a tápláltsági állapotról, a tápanyag bevitelről, a táplálkozási szokásokról és a fizikai aktivitásról kérdezik őket – tudatta.
Hozzátette, egy táplálkozási naplót is vezetniük kell, amelyet később egy dietetikussal néznek át, aki megméri a résztvevők testsúlyát, magasságát és derékbőségét is.
Az eredmények beérkezése után az intézet feldolgozza azokat, és tanulmányt publikál belőle, amelyet az intézet honlapján, a www.ogyei.gov.hu oldalon lehet majd elérni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
SPAR Group: növekszik az AI elfogadottsága a kiskereskedelemben
Egyre nagyobb teret nyer a kiskereskedelmi környezetben a mesterséges intelligencia,…
Tovább olvasom >Főként termékkeresésre használják a generatív AI-t
A generatív mesterséges intelligencia (AI) egyre népszerűbb a vásárlók körében,…
Tovább olvasom >Tavaly az AI gondoskodott a boldog karácsonyi vásárlási élményről
A mesterséges intelligencia (AI) a legutóbbi karácsonyi vásárlás során is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bővülhet az online árfigyelő
A családok védelme, az infláció alacsony szinten tartása és a…
Tovább olvasom >Kamatkedvezmény a zöldhitelre
Még kedvezőbb lesz a népszerű lakáscélú zöldhitel a K&H-nál. A legnépszerűbb…
Tovább olvasom >Friss felmérés: A visszautasítástól való félelem bénítja a vállalkozásokat
Egy friss felmérés szerint a vállalkozások 33 százaléka a visszautasítástól…
Tovább olvasom >