A tanácsadó szemszögéből
Az élelmiszer-biztonsági szabályozás alapvető feladata az egészség védelme. Főszabályként megemlíthetők az Európai Parlament és a Tanács 178/2002/EK és 852/2004/EK rendeletei, az élelmiszerláncról, a hatósági felügyeletről szóló 2008. évi XLVI. törvény, továbbá a vonatkozó hazai jogszabályok gyűjteménye egyaránt. Az említett jogszabályok tartalmazzák a legfontosabb követelményeket, különösen az élelmiszer-vállalkozók és a hatáskörrel rendelkező hatóságok felelősségével. A biztonságos és minőségi szolgáltatások megvalósításához egységes szemléletre van szükség a teljes élelmiszer-ipari vertikum tekintetében. Ennek megfelelően a vállalkozásoknak, a kötelező előírásokon túlmenően, saját érdeke, hogy létrehozzon és működtessen egy, a HACCP-elveken alapuló élelmiszer-biztonsági belső szabályozást. A közétkeztetés és vendéglátás területén kiemelt fontosságú a jogkövető megatartás és a biztonság megtartása. Az SGS Hungária Kft. teljes körű szaktanácsadással segíthet a professzionális és biztonságos előállításban, és a minden igényt kielégítő minőség megteremtésében (x)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >