A szükséges plusz
500 szakember részvételével rendezett konferenciát szeptember 23-án „Közétkeztetés – központban az egészség” címmel az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A rendezvény előadói elméleti és gyakorlati példákon keresztül mutatták be, hogy mit kell tenniük a szakembereknek, pedagógusoknak és az egészséges táplálkozás iránt elkötelezett „civileknek” ahhoz, hogy a fiatalok a jelenleginél egészségesebb, táplálóbb ételeket fogyasztva nőjenek fel.
A reformot szolgáló projekt három pillére közül az első az egészséges táplálkozással összefüggő szemléletformálás támogatását és a fogyasztói tudatosság növelését célzó intézkedéseket foglalja magába, a második a közétkeztetők képzésével kapcsolatos oktatási háttér kidolgozását célozza, a harmadik a közétkeztetési és konyhatechnikai jó gyakorlatok azonosítására és terjesztésére irányul.
A projekt keretében elérhető lesz egy speciális, a személyre szabott étrendek összeállítását támogató interaktív mobiltelefon- és számítógép-alkalmazás. A szakértők a menzák számára kidolgoztak egy receptúragyűjteményt, és több, az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretek terjesztését célzó információs kiadvány készült, többek között mesekönyv gyerekeknek, receptgyűjtemény a közétkeztetők részére, valamint oktatófilmek óvodásoknak, középiskolásoknak és a közétkeztetésben dolgozó szakembereknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >