A Szamos Marcipán már nem használ E412-es adalékot
A cég közleményben tájékoztatta a fogyasztókat és partnereit, hogy a Szamos Marcipán édesség-, marcipán- és sütemény termékei egyáltalán nem tartalmazzák az E412-es adalékanyagot.
A Szamos Marcipán fagylaltjai Eisbinder-t tartalmaznak ,
amely egy széleskörűen elterjedt fagylaltkötő adalék és amelyben korábban megtalálható volt az E412 adalék. Az
Eisbinder gyártója nyilatkozatot adott ki a Szamos Marcipán számára, mely
szerint az általa használt guar-gumi alapanyag nem a szennyezett
szállítmányokból származik. Ettől eltekintve az Eisbinder gyártója azonnal
másik típusú állagjavító használatára tért át. Így a Szamos Marcipán fagylaltok
már egyáltalán nem tartalmazzák az E412-es adalékot.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Henkel magyarországi Consumer Brands üzletága élén
2025 április elsejétől Maurizio Salvaggio a Henkel Magyarország Consumer Brands…
Tovább olvasom >A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >