A szakácsnő diadala Svájcban

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 21. 11:14

A Gault & Millau gasztronómiai kalauz a bázeli Stucki éttermek konyháját vezető német Tanja Granditsot választotta 2014 legjobb séfjének – adta hírül az MTI. Ez azt jelenti, hogy első ízben lett nő az év szakácsa Svájcban. A 43 évesTanja Grandits „egyedi és utánozhatatlan” fogásokat kínál – írta hétfői közleményében a Gault & Millau. Grandits konyhája az adható 20 pontból tizennyolcat kapott.

A szakacsno diadala Svajcban 1

A néhány szemeszter erejéig kémiát hallgató hölgy egyetem után „igazolt át” a gasztronómiába, 2008-ban került a ma már 2 Michelin-csillagos Stucki étterem élére.

Grandits – saját megfogalmazása szerint – aromakonyhát vezet, ami nála elsősorban az ellentétek, a látszólag össze nem illő alapanyagok harmóniájának a keresését jelenti.

Egyébként összesen 96 szakács kapott jobb osztályzatot, 43-an pedig rosszabbat, mint 2013-ban.

Érdekességnek is nevezhetjük, a svájci híradások nem az éttermek, hanem séfjeik sikeréról számolnak be. Íg például megtudtuk, hogy hat konyhafőnök – Benoît Violier (Crissier), Andreas Caminada (Fürstenau), Philippe Chevrier (Satigny), André Jaeger (Schaffhouse) Didier de Courten (Sierre) és Bernard Ravet (Vufflens-le-Château) – nyerte el a legjobb osztályzatot, azaz 19-et a húszból.

A szakacsno diadala Svajcban 2

A szakacsno diadala Svajcban 3

A szakacsno diadala Svajcban 4

A szakacsno diadala Svajcban 5

Kapcsolódó cikkeink