A szakácsnő diadala Svájcban
A Gault & Millau gasztronómiai kalauz a bázeli Stucki éttermek konyháját vezető német Tanja Granditsot választotta 2014 legjobb séfjének – adta hírül az MTI. Ez azt jelenti, hogy első ízben lett nő az év szakácsa Svájcban. A 43 évesTanja Grandits „egyedi és utánozhatatlan” fogásokat kínál – írta hétfői közleményében a Gault & Millau. Grandits konyhája az adható 20 pontból tizennyolcat kapott.
A néhány szemeszter erejéig kémiát hallgató hölgy egyetem után „igazolt át” a gasztronómiába, 2008-ban került a ma már 2 Michelin-csillagos Stucki étterem élére.
Grandits – saját megfogalmazása szerint – aromakonyhát vezet, ami nála elsősorban az ellentétek, a látszólag össze nem illő alapanyagok harmóniájának a keresését jelenti.
Egyébként összesen 96 szakács kapott jobb osztályzatot, 43-an pedig rosszabbat, mint 2013-ban.
Érdekességnek is nevezhetjük, a svájci híradások nem az éttermek, hanem séfjeik sikeréról számolnak be. Íg például megtudtuk, hogy hat konyhafőnök – Benoît Violier (Crissier), Andreas Caminada (Fürstenau), Philippe Chevrier (Satigny), André Jaeger (Schaffhouse) Didier de Courten (Sierre) és Bernard Ravet (Vufflens-le-Château) – nyerte el a legjobb osztályzatot, azaz 19-et a húszból.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >