A SPAR megnyitotta Magyarország egyik legnagyobb kapacitású hidegkonyhai üzemét
Már több mint 100 áruházában kínál a SPAR friss szendvicseket és salátákat. Azért, hogy az élelmiszerlánc minden üzletét el tudják látni, a vállalat egy új üzemet épített Üllőn.
A SPAR Magyarország lépést tart a változó fogyasztói trendekkel, és alkalmazkodik a gyorsuló életmódhoz. Vásárlóinak szélesebb körű kiszolgálása, valamint a frissesség és kiváló minőség állandó biztosítása miatt döntött úgy a vállalat, hogy ezeket a kényelmi termékeket saját új, korszerű üzemegységében állítja össze a jövőben. Az 1,2 milliárd forintból épített, 1500 négyzetméteres üllői üzemet március végén adták át.
A legmagasabb élelmiszer-biztonsági követelményeknek megfelelő létesítmény két csomagolósorral kezdte meg működését. A vállalat üllői logisztikai központjának területén lévő SPAR enjoy. convenience üzemben a legmodernebb technológiával készülnek a hidegkonyhai élelmiszerek.
A hét öt napjára tervezett gyártás során – kezdetben – naponta 4 tonna majonézes saláta és 20 ezer szendvics kerül majd az üzletekbe innen. A jól ismert és kedvelt szalámis, rántott húsos vagy körözöttes szendvicsek mellett feltűnnek izgalmas újdonságok is, mint a hal nuggets-es, a tojáskrémes variáció vagy a görög perec. A saláták széles kínálatában az almás-sajtos-kukoricás, az erdélyi vagy a tabáni mellett természetesen megtalálható a klasszikus és népszerű franciasaláta is.
A vállalat rövid távú célja az, hogy minden SPAR, City SPAR és INTERSPAR áruházát ellássa az Üllőn készülő termékekkel. A fejlesztést a SPAR önerőből valósította meg. Az első fázis 50 munkahelyet teremtett, a második körös bővítés során további munkatársakat vesznek fel.A SPAR tervei szerint a növekvő gyártási kapacitás mellett 3 éven belül már 4 csomagolósoron készülnek a termékek az országos üzlethálózatnak.
A fejlesztési tervek között fontos helyen áll az enjoy. márkanévvel ellátott termékek választékának folyamatos, a vevői igényeknek megfelelő bővítése. A tervek szerint a convenience üzemben készülő szendvicsek és saláták mellett ezért olyan termékek is elérhetőek lesznek, mint a salátaöntetek, a hűtött levesek, italok és tortaszeletek, valamint a kávék, a húskészítmények, a pékáruk, a sushik, illetve a probiotikus joghurtitalok. Ezen termékkategóriák bevezetésének oka a megváltozott fogyasztási szokásokban keresendő, ugyanis manapság egyre nő az igény a gyors és kényelmes étkezési lehetőségek iránt. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Több mint 223 tonna élelmiszerrel segít nehéz sorsú embereknek az idei Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtő akció
Több mint 26 ezer csomag jut nehéz sorsú emberekhez karácsony…
Tovább olvasom >Nagynevű borszakértő a SPAR-nál
A SPAR Magyarország termékpalettáján kiemelt helyet kapnak a hazai pincészetek,…
Tovább olvasom >Csúcsmodern péküzemet létesített a SPAR Felső-Ausztriában
Új, korszerű péküzemet nyitott a SPAR Austria az INTERSPAR hipermarketek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >