A sevillai Magyar Pavilon sikerének 20. évfordulóját ünnepelték
Hola Amigos! Ez volt a mottója annak a La Fiesta Party Service által megrendezett eseménynek, amelyen a résztvevők arra emlékeztek, hogy 20 évvel ezelőtt ők üzemeltették a a Sevillai Világkiállítás Magyar Pavilonját és a – szintén az Expo területén felállított – Matthias Rex Éttermet, amely az ott található 250 vetélytársa között elnyerte a legjobb étterem díját. Ez az elismerés azért is volt kiemelt jelentőségű, mert a világkiállításon a magyar gasztronómia népszerűsítésén dolgozó 150 ember közül csak negyven volt igazi profi, a többiek fiatal főiskolások voltak. A találkozón éppen ezért megjelent Csizmadia László is, akinek a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola akkori rektor-helyetteseként elévülhetetlen érdeme volt abban, hogy a főiskola diákjai életre szóló szakmai és emberi tartást kaptak, miután derekasan helytálltak a „nagy öregek” mellett, akiket szintén a főiskola kért fel a kinti munka menedzsmenti feladatainak ellátására.
A mostani találkozó belépő díja stílszerűen 1992 Ft volt. A most, illetve az öt évvel ezelőtti ünnepségen összejött bevételből a „sevillások” olyan emléket akarnak állítani, ami a mostani illetve jövőbeli vendéglátó-ipari hallgatókat is arra motiválja, hogy öregbítsék a magyar vendéglátás hírnevét külföldön, és -az ott szerzett tapasztalatokkal hazatérve- álljanak a minőségi hazai gasztrokultúra szolgálatába.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >