A sevillai Magyar Pavilon sikerének 20. évfordulóját ünnepelték
Hola Amigos! Ez volt a mottója annak a La Fiesta Party Service által megrendezett eseménynek, amelyen a résztvevők arra emlékeztek, hogy 20 évvel ezelőtt ők üzemeltették a a Sevillai Világkiállítás Magyar Pavilonját és a – szintén az Expo területén felállított – Matthias Rex Éttermet, amely az ott található 250 vetélytársa között elnyerte a legjobb étterem díját. Ez az elismerés azért is volt kiemelt jelentőségű, mert a világkiállításon a magyar gasztronómia népszerűsítésén dolgozó 150 ember közül csak negyven volt igazi profi, a többiek fiatal főiskolások voltak. A találkozón éppen ezért megjelent Csizmadia László is, akinek a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola akkori rektor-helyetteseként elévülhetetlen érdeme volt abban, hogy a főiskola diákjai életre szóló szakmai és emberi tartást kaptak, miután derekasan helytálltak a „nagy öregek” mellett, akiket szintén a főiskola kért fel a kinti munka menedzsmenti feladatainak ellátására.
A mostani találkozó belépő díja stílszerűen 1992 Ft volt. A most, illetve az öt évvel ezelőtti ünnepségen összejött bevételből a „sevillások” olyan emléket akarnak állítani, ami a mostani illetve jövőbeli vendéglátó-ipari hallgatókat is arra motiválja, hogy öregbítsék a magyar vendéglátás hírnevét külföldön, és -az ott szerzett tapasztalatokkal hazatérve- álljanak a minőségi hazai gasztrokultúra szolgálatába.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >