A sajt csökkentheti a cukorbaj veszélyét
A rendszeres sajtevés 12 százalékkal csökkentheti a kettes típusú, felnőttkorban kialakuló cukorbaj veszélyét – állítják amerikai kutatók.
Az American Journal of Clinical Nutrition című havilapban megjelent tanulmány szerzői megjegyzik, hogy az egészséges étkezésre ügyelők igyekeznek kerülni a sajtot, mivel sok benne a telített zsír, ám a mostani felmérés azt sejteti, hogy jótékony zsírsavakban is bővelkedhet.
Más tejtermékek ugyanakkor nem mutattak a sajthoz hasonlóan jótékony hatást – ismertette a tanulmányt a The Daily Telegraph című brit lap. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: januárban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,7, az előző havit 2,2 százalékkal haladta meg
2025. januárban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a…
Tovább olvasom >A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség fellép az élelmiszerinfláció ellen
Az élelmiszereket előállító és beszállító vállalatok együttműködése nélkül a kiskereskedelmi…
Tovább olvasom >NGM: repülőrajtot vett januárban a kiskereskedelemi forgalom
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatástól megtisztított adatai szerint januárban…
Tovább olvasom >