A Rabobank jelentése szerint lejárt a diszruptív termékek ideje
Míg a múltban a diszruptív élelmiszeripari termékek és -márkák felkeltették az élelmiszeripari vállalatok és a különböző befektetők érdeklődését, a Rabobank Research új jelentése szerint az ilyen típusú innovációk iránti étvágy csökkenőben van.
A kutatók szerint 2010 és 2022 között 288%-kal nőtt a fogyasztói élelmiszeripari innovációval kapcsolatos tranzakciók száma. Az ezekben a finanszírozási körökben részt vevő befektetők közül azonban sokan 2023-ban szüneteltetik a hasonló befektetéseket az ágazatban. Az egy évvel korábbihoz képest a 2023 májusában az effajta tranzakciók volumene 22%-kal csökkent.
Az innováció most – és a közeljövőben – minden valószínűség szerint a meglévő termékeken végrehajtott kisebb változtatásokban, illetve fejlesztésekben áll majd – közli a jelentés.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
VOSZ Barométer – 2024. II. negyedév: kötelező optimizmus vagy valódi növekedés?
Az inflációs érzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben…
Tovább olvasom >Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >