A probiotikus és botanikai összetevők képezik az egészséges élelmiszerek ázsiai piacának hajtómotorját
A probiotikumokat és növényi alapú összetevőket egyre inkább „feltörekvő szuper összetevőknek” tekintik a régióban, ugyanis lényeges szerepet játszanak az egészséges csomagolt élelmiszerek piacának növekedésében Ázsiában.
Az Euromonitor International szerint 2024-ben az Ázsia-csendes-óceáni régióban a csomagolt élelmiszerek 70%-ában találhatók probiotikus alapanyagok, míg a botanikai összetevők aránya 40% körül alakul.
Megumi Matsunaga, az Euromonitor élelmiszer és táplálkozás témában kompetens szakértője elmondta, hogy az ázsiai régió jelentős innovációs lehetőségeket kínál a probiotikumok számára, különösen a csomagolt élelmiszerek terén, lévén ez a piac itt érettebb, mint a világ más részein.
Az ázsiai kultúrákban gyógynövények és természetes összetevők használatának mélyen gyökerező hagyományai új lehetőségeket kínálnak a funkcionális élelmiszerek területén. Az effajta termékek iránti kereslet a térségben 2023-ban elérte a 35 milliárd dollárt.
Retail Asia
Kapcsolódó cikkeink
Az idei karácsony slágertermékei a dobozos csokoládé-válogatások és a játékok
Az idei karácsonyi szezon slágertermékei a csokoládé-válogatások és az edukatív…
Tovább olvasom >A magas árak jelentik a fenntartható termékek vásárlásának legfőbb akadályát
Tízből négy vásárló a magas árakat jelöli meg a fenntartható…
Tovább olvasom >A baby boomerek jelentik a növekedés kulcsát az öregedésgátló bőrápoló termékek piacán
A Baby Boomer generáció növekvő érdeklődése az egészséges öregedés iránt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az ESG fenntarthatóság egyre fontosabb a hazai kkv-k számára
A fenntarthatóság és a vállalatirányítási szempontok (ESG: Environmental, Social, Governance)…
Tovább olvasom >Nem magyar sajátosság a kiugró januári infláció – ekkor fékezhet az áremelkedés
Az év eleji áremelések hatásai egyértelműen megmutatkoznak a legfrissebb inflációs…
Tovább olvasom >Stratégiai együttműködést kötött a MATE és a Béres
Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora,…
Tovább olvasom >