A Prestige Reserve idén az ételbarát borokra koncentrál
A Prestige Reserve 2015 őszi fordulójától kezdődően a szervezők elképzelése szerint – a Magyar Sommelier Szövetséggel és a Best of Budapest & Hungary kiadójával együttműködve – külön figyelmet fognak szentelni az ételbarát boroknak.
A bírálatok során egy speciális , kiegészítő szempontrendszert is alkalmaznak, amely előnyként értelmezi a brand kellő ismertségét, piaci jelenlétét, a kiforrott borstílust, valamint a stabil minőséget.
A Gourmet Selection-be kiválasztott boroknak legalább a jó bor kategóriába kell tartozniuk (min. 80 pont ) felső határ nélkül.
Erre a borkategóriára jellemző ételbarát jelző azt jelenteni, hogy a borok jól harmonizálnak az ételekkel, esetleg többoldalúan is illeszthetőek különféle stílusú konyhákhoz, akár mint komplementer ízvilágú vagy éppen egy határozott ízt ellenpontozó borok.
A tesztek eredménye alapján a legjobban szereplő borászatok kerülnek fel arra a szűkített listára, amelyről a Best of Budapest & Hungary gasztropartnerei megválasztják az év gasztroborászát 2016 márciusában. A projekt alapvető célja, hogy a válogatásba bekerült borokat külön ajánlani tudják a gasztronómia és a kereskedelem döntéshozói, valamint a fogyasztók felé.
2015 őszén a 7 kategória (fehér fajtabor, fehér cuvée, vörös fajtabor, vörös cuvée, rosé/siller, késői szüret/aszú, pezsgő) első 3 helyezettjének járó díjat ismét a Caprice ajánlotta fel, egy-egy gyémántokkal ékesített Medaillon d’Or kitűzőt (Caprice Diamond Award).
Kapcsolódó cikkeink
Az alkoholmentes borok térnyerése: dinamikus növekedés és hazai sikerek
Az alkoholmentes borok piaca az elmúlt években jelentős növekedést mutatott,…
Tovább olvasom >Magasabb minőségű borokat készítene a Grand Tokaj Zrt.
A magasabb minőségi kategóriákba tartozó borok előállítására kell összpontosítania a…
Tovább olvasom >Megújult a PTE szőlő- és boranalitikai vizsgálatok elvégzésére alkalmas laboratóriuma
Átadták a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete (PTE SZBKI)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újra magyar Gault&Millau
8 év után visszatért, és újra Magyarországon teszteli az éttermeket…
Tovább olvasom >Változik a Balaton: nyolc éve befagyott, most rekordmeleget mérnek
Nyolc évvel ezelőtt a Balaton teljesen befagyott a hosszan tartó…
Tovább olvasom >Szállodai biztonság
A TP-Link és az MSZÉSZ 800 szálloda bevonásával végzett kutatást…
Tovább olvasom >