A Prestige Reserve idén az ételbarát borokra koncentrál
A Prestige Reserve 2015 őszi fordulójától kezdődően a szervezők elképzelése szerint – a Magyar Sommelier Szövetséggel és a Best of Budapest & Hungary kiadójával együttműködve – külön figyelmet fognak szentelni az ételbarát boroknak.
A bírálatok során egy speciális , kiegészítő szempontrendszert is alkalmaznak, amely előnyként értelmezi a brand kellő ismertségét, piaci jelenlétét, a kiforrott borstílust, valamint a stabil minőséget.
A Gourmet Selection-be kiválasztott boroknak legalább a jó bor kategóriába kell tartozniuk (min. 80 pont ) felső határ nélkül.
Erre a borkategóriára jellemző ételbarát jelző azt jelenteni, hogy a borok jól harmonizálnak az ételekkel, esetleg többoldalúan is illeszthetőek különféle stílusú konyhákhoz, akár mint komplementer ízvilágú vagy éppen egy határozott ízt ellenpontozó borok.
A tesztek eredménye alapján a legjobban szereplő borászatok kerülnek fel arra a szűkített listára, amelyről a Best of Budapest & Hungary gasztropartnerei megválasztják az év gasztroborászát 2016 márciusában. A projekt alapvető célja, hogy a válogatásba bekerült borokat külön ajánlani tudják a gasztronómia és a kereskedelem döntéshozói, valamint a fogyasztók felé.
2015 őszén a 7 kategória (fehér fajtabor, fehér cuvée, vörös fajtabor, vörös cuvée, rosé/siller, késői szüret/aszú, pezsgő) első 3 helyezettjének járó díjat ismét a Caprice ajánlotta fel, egy-egy gyémántokkal ékesített Medaillon d’Or kitűzőt (Caprice Diamond Award).
Kapcsolódó cikkeink
Sorsokról döntenek e titkos társaság tagjai
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, és…
Tovább olvasom >Történelmi siker: aranyérem a Zelna Borászatnak a világ legrangosabb borversenyén
Soha nem látott elismerést szerzett a balatoni vörösbor a nemzetközi…
Tovább olvasom >Vesztergombi Ferenc kapta idén a Magyar Bor Akadémia Életmű Díját
A szőlő és a bor nemcsak több százezer embernek ad…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mire jó a mikrosütő még – A nap videója
Tejhabot szeretnél fél perc alatt? Vagy narancsot facsarni kisebb erőfeszítéssel?…
Tovább olvasom >Melyik a legmegterhelőbb szakma 2025-ben – A nap képe
Amíg el nem érnek egy bizonyos szintű beosztást, egészen biztosan…
Tovább olvasom >