A Prestige Reserve idén az ételbarát borokra koncentrál
A Prestige Reserve 2015 őszi fordulójától kezdődően a szervezők elképzelése szerint – a Magyar Sommelier Szövetséggel és a Best of Budapest & Hungary kiadójával együttműködve – külön figyelmet fognak szentelni az ételbarát boroknak.
A bírálatok során egy speciális , kiegészítő szempontrendszert is alkalmaznak, amely előnyként értelmezi a brand kellő ismertségét, piaci jelenlétét, a kiforrott borstílust, valamint a stabil minőséget.
A Gourmet Selection-be kiválasztott boroknak legalább a jó bor kategóriába kell tartozniuk (min. 80 pont ) felső határ nélkül.
Erre a borkategóriára jellemző ételbarát jelző azt jelenteni, hogy a borok jól harmonizálnak az ételekkel, esetleg többoldalúan is illeszthetőek különféle stílusú konyhákhoz, akár mint komplementer ízvilágú vagy éppen egy határozott ízt ellenpontozó borok.
A tesztek eredménye alapján a legjobban szereplő borászatok kerülnek fel arra a szűkített listára, amelyről a Best of Budapest & Hungary gasztropartnerei megválasztják az év gasztroborászát 2016 márciusában. A projekt alapvető célja, hogy a válogatásba bekerült borokat külön ajánlani tudják a gasztronómia és a kereskedelem döntéshozói, valamint a fogyasztók felé.
2015 őszén a 7 kategória (fehér fajtabor, fehér cuvée, vörös fajtabor, vörös cuvée, rosé/siller, késői szüret/aszú, pezsgő) első 3 helyezettjének járó díjat ismét a Caprice ajánlotta fel, egy-egy gyémántokkal ékesített Medaillon d’Or kitűzőt (Caprice Diamond Award).
Kapcsolódó cikkeink
Magyar siker a világ legjobb borászatainak rangsorában: a Szepsy Pince a 43. helyen
2024-ben is közzétették a World’s Best Vineyards rangsorát, amely az…
Tovább olvasom >Piacismeret, kapcsolatépítés, marketing
Nem feltétlenül egyforma tapasztalatokkal a hátuk mögött, de egyformán meghatározó…
Tovább olvasom >Hullámvölgyből kifelé
Idén az extrém meleg időjárásnak köszönhetően a megszokottnál jóval korábban kezdődött…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >