A Prestige Reserve idén az ételbarát borokra koncentrál
A Prestige Reserve 2015 őszi fordulójától kezdődően a szervezők elképzelése szerint – a Magyar Sommelier Szövetséggel és a Best of Budapest & Hungary kiadójával együttműködve – külön figyelmet fognak szentelni az ételbarát boroknak.
A bírálatok során egy speciális , kiegészítő szempontrendszert is alkalmaznak, amely előnyként értelmezi a brand kellő ismertségét, piaci jelenlétét, a kiforrott borstílust, valamint a stabil minőséget.
A Gourmet Selection-be kiválasztott boroknak legalább a jó bor kategóriába kell tartozniuk (min. 80 pont ) felső határ nélkül.
Erre a borkategóriára jellemző ételbarát jelző azt jelenteni, hogy a borok jól harmonizálnak az ételekkel, esetleg többoldalúan is illeszthetőek különféle stílusú konyhákhoz, akár mint komplementer ízvilágú vagy éppen egy határozott ízt ellenpontozó borok.
A tesztek eredménye alapján a legjobban szereplő borászatok kerülnek fel arra a szűkített listára, amelyről a Best of Budapest & Hungary gasztropartnerei megválasztják az év gasztroborászát 2016 márciusában. A projekt alapvető célja, hogy a válogatásba bekerült borokat külön ajánlani tudják a gasztronómia és a kereskedelem döntéshozói, valamint a fogyasztók felé.
2015 őszén a 7 kategória (fehér fajtabor, fehér cuvée, vörös fajtabor, vörös cuvée, rosé/siller, késői szüret/aszú, pezsgő) első 3 helyezettjének járó díjat ismét a Caprice ajánlotta fel, egy-egy gyémántokkal ékesített Medaillon d’Or kitűzőt (Caprice Diamond Award).
Kapcsolódó cikkeink
Ca di Rajo – Menolia Prosecco Extra Brut/Brut/Extra Dry
A Menolia egy Prosecco DOC Treviso, amely a klasszikus Prosecco…
Tovább olvasom >A bőrszépítés nemcsak a krémeken múlik – mit üzen a dietetikus?
A szépségipar régóta hangsúlyozza a külsőleg alkalmazott bőrápolók szerepét, miközben…
Tovább olvasom >A Babits Borászat aszúja nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját
A Babits Borászat 2019-es 6 puttonyos aszúja nyerte a Szegedi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >