A prémium italfogyasztás jövője: kevesebb, de jobb minőség
A WhiskyNet Kft. két alapítója, Szatmári Kati és Szigeti Zsolt a Pénzcentrumnak adott interjúban a minőségi alkoholfogyasztás előnyeiről és a magyar piacon érzékelhető prémiumitalok iránti keresletnövekedésről beszélt.
Véleményük szerint érdemes inkább kevesebbet inni jó minőségű italból, mint sokat gyenge minőségből. A WhiskyNet célja kezdettől fogva nemcsak az értékesítés, hanem az italozási kultúra fejlesztése is, amely szerintük mindenki számára elérhetővé teszi a minőségi italokat, nem csak a leggazdagabbak számára.
Szigeti kifejtette, hogy az árazás egyik kihívása a volatilis devizaárfolyam, amit előrevásárlásos módszerrel próbálnak kezelni. Emellett a Brexit után megemelkedett logisztikai költségek is kihívást jelentenek az Egyesült Királyságból érkező szállítmányok esetében. A forint gyengélkedése és az infláció hatásai is éreztetik magukat a piacon, de a vásárlók továbbra is keresik a prémium italokat, még ha néha olcsóbb termékek felé fordulnak is.
Az interjúból kiderült, hogy a kiskereskedelemben fokozódó verseny mellett a hazai alkoholfogyasztási kultúra lassan elmozdul a minőségi irányba, amit a WhiskyNet küldetésének is tart. Szatmári elmondta, hogy a whisky, rum és más prémium italok népszerűsége az utóbbi években ugrásszerűen nőtt, különösen a Covid alatt, amikor az emberek inkább kevesebb, de minőségi italokat választottak.
Kapcsolódó cikkeink
Donald Trump súlyos vámokat helyezett kilátásba az Európai Unióból származó alkoholtermékekre válaszul az amerikai whiskey-re bejelentett uniós vámra
Donald Trump amerikai elnök súlyos vámokat helyezett kilátásba csütörtökön az…
Tovább olvasom >NAV: több száz liter alkoholt rejtett bútorok közé egy román sofőr, akit az M43-as autópályán ellenőriztek
Több száz liter alkoholt rejtett bútorok közé az a román…
Tovább olvasom >Az alkoholmentes borok térnyerése: dinamikus növekedés és hazai sikerek
Az alkoholmentes borok piaca az elmúlt években jelentős növekedést mutatott,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >