A Pajta kapta az idén az Év étterme díjat
Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat, míg a Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi. Az Év szerethető étterme az Alelí Budapest lett, az Év fenntartható étterme díjat pedig a Salt érdemelte ki a hétfő este Budapesten megrendezett díjátadón.

A Michelin Guide francia étteremkalauz által idén csillaggal kitüntetett őriszentpéteri Pajta étterem 2024. december 15-én. MTI/Katona Tibor
Az Év étterme díj odaítélésének feltételrendszere 2024-től jelentősen megváltozott: tavaly óta nem a TOP10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a listán szereplő hely, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja.
A zsűri méltatásában emlékeztetett arra, hogy a családi vállalkozásként működő Pajta egyedi, „farm-to-table” koncepciójának köszönhetően vált országszerte elismertté.
Az Őrség emblematikus alapanyagaira építő étterem szemléletét a skandináv gasztronómiai irányzat határozza meg. Az étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű – emelte ki a zsűri.
A Dining Guide étteremkalauz TOP10+2 listájára 2025-ben a tatai Platán Gourmet, a budapesti Rumour by Rácz Jenő, az esztergomi 42 Restaurant, a budapesti Salt, a Babel Budapest, a szintén fővárosi Essencia, a villányi Sauska 48, továbbá az egyaránt budapesti Borkonyha, Costes Downtown, Spago by Wolfgang Puck és Costes került még fel.
A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2022 óta a Best Of The Best, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el kategóriájuk legjobb helyezését. A díjat immár negyedik alkalommal a Stand vehette át.
Az Év szerethető étterme díjat az Alelí Budapest kapta az olasz és magyar konyha alapos és szenvedélyes összekapcsolása eredményeként, míg az Év fenntartható étterme díjjal a Salt éttermet jutalmazták, mert a helyi alapanyagokat naturális és formabontó szemlélettel értelmezi újra.
Az encsi Anyukám Mondta vehette át az először odaítélt Év legjobb pizzája díjat.
Az Év ifjú séftehetsége díjat Tóth Keve, a balatonszőlősi Casa Christa konyhafőnöke számára nyújtották át, az Év szervizembere Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je lett, az Év sommelier-je díjjal pedig Kiss Ferencnek, az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-jének munkáját ismerték el.
Kapcsolódó cikkeink
A Salt Budapest nyerte el az Év étterme díjat
A Salt Budapest nyerte el a magyar gasztronómia egyik legrangosabb…
Tovább olvasom >Újabb díjat nyert az LG
Az LG Electronics (LG) az idén is számos elismerést kapott…
Tovább olvasom >További cikkeink
A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >Kulcsfontosságú a felelős mezőgazdasági vízgazdálkodás az aszályos időszakban
Kiemelten fontos, hogy a magyar mezőgazdaság alkalmazkodni tudjon az éghajlatváltozás…
Tovább olvasom >Terápia időpont nélkül, munkaidőben – a kutyabarát iroda nagyon adja
A stresszoldás és a mentális jóllét igen fontos hatással van…
Tovább olvasom >