A névadó is ott lesz a Bocuse d’Or Hungary-n
2010. február 21-22-én Budapesten, a Foodapest kiállításon kerül sor a Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjére. A hétfői versenyt a helyszínen tekinti meg Paul Bocuse, a verseny névadója.
Több mint 20 évvel ezelőtt született meg a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvénye, a Bocuse d’Or, ahol 24 séf szerte a világból versenyez élőben, hatalmas közönség előtt, hogy öt és fél óra alatt elkészítsen két tökéletes fogást.
A tét hatalmas, hiszen kiderül, hogy a világ legjobbjai közül ki lesz a nyertes, ki nyeri az arany Bocuse szobrocskát és az elképesztő jutalmakat.
A nevező országok a nemzeti válogató után indíthatnak egy csapatot.
A magyarországi válogató, a Bocuse d’Or Hungary február 21-22-én kerül megrendezésre, ahol itthon még sosem látott magas díjazásban részesülnek a Genfben az országunkat képviselő versenyzők. A versenyt személyesen tekinti meg Paul Bocuse, a verseny névadója, a 84 esztendős francia szakácspápa.
Az eredményhirdetés után a francia híresség tisztelői számára lehetőség nyílik egy közös fotó készítésére. Részletek az Akadémia honlapján http://www.bocusedorhungary.hu/fotozas.htm

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >