A Nébih több mint 10 tonna húskészítményt vont ki a forgalomból Csongrád megyében
Több mint 10 tonna, részben lejárt fogyaszthatósági idejű húskészítményt semmisíttetett meg, illetve vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben – közölte a Nébih kedden az MTI-vel.
Azt írták, a súlyos élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési hiányosságok miatt az egység tevékenységét is azonnali hatállyal felfüggesztették.
A 12,6 tonna termék fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési ideje lejárt, valamint nyomonkövetési hiányosságokat is találtak az ellenőrök.
A hatóság elrendelte az állati eredetű termékek megsemmisítését, valamint a létesítményben előállított, még érvényes minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű termékek visszahívását a forgalomból. A kifogásolt termékek elszállítását a helyszínen ellenőrizték a Nébih szakemberei.
Az ügyben eljárás indult, a szegedi egyéni vállalkozó a jogsértés miatt milliós nagyságrendű bírságra számíthat – írták. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Azonnal felfüggesztette egy vadfeldolgozó üzem működését a Nébih súlyos élelmiszerbiztonsági problémák miatt
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Nébih: jelölési hibákat találtak a száraz rozé pezsgőknél
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Csökkent a napraforgó- és az őszikáposztarepce-vetőmag ára
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
A CD és a DVD is reneszánszát éli a Vaterán, de a second-hand LEGO az idei karácsony igazi sztárja
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NGM és VOSZ együttműködési szerződés a digitális kereskedelem biztonságáért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Az aszály okozta károk ellenére sem lesz hiány a jó minőségű magyar halból
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
