A NAK értetlenül fogadta a WHO húsbesorolását
Értetlenül fogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC – az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szakosodott ügynöksége) új besorolását, amely a húskészítményeket rákkeltő kockázatúnak értékelte; a vörös hús fogyasztását pedig „valószínűleg rákkeltőnek” ítélte.
A NAK közleménye emlékeztet: mivel a vörös húsnak vannak tápláló hatásai is, az IARC tanulmánya a nemzeti kormányokra és a nemzetközi szabályozó ügynökségekre bízza, hogy a kockázatokat és az előnyöket bizonyító tanulmányokat tegyenek közzé.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >A vártnál magasabb lett az április infláció
Áprilisban 4,2 százalékos volt az éves infláció, havi szinten pedig…
Tovább olvasom >