A NAK értetlenül fogadta a WHO húsbesorolását
Értetlenül fogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC – az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szakosodott ügynöksége) új besorolását, amely a húskészítményeket rákkeltő kockázatúnak értékelte; a vörös hús fogyasztását pedig „valószínűleg rákkeltőnek” ítélte.
A NAK közleménye emlékeztet: mivel a vörös húsnak vannak tápláló hatásai is, az IARC tanulmánya a nemzeti kormányokra és a nemzetközi szabályozó ügynökségekre bízza, hogy a kockázatokat és az előnyöket bizonyító tanulmányokat tegyenek közzé.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Eurostat: 2%-kal bővült az európai jégkrémgyártás 2024-ben
Az Eurostat friss adatai szerint 2024-ben az Európai Unióban 2%-kal,…
Tovább olvasom >Matcha Latte zabitalt vezet be kínálatába az Oatly az Egyesült Királyságban
Az idei nyarat új, matcha latte ízű zabitallal dobja fel…
Tovább olvasom >MBH-elemzés: A vártnál jobb GDP adatokat közölt a KSH
2025 második negyedévében a KSH által közzétett GDP adatok az…
Tovább olvasom >