A múlt ízei, a jövő egészsége
A Magyar Pékszövetség idén tizennegyedik alkalommal rendezte meg országos Kenyérversenyét.

Alföldi Pajta kenyér
A cikk a Trade magazin 2025/8-9. lapszámában olvasható.
A három kategóriában meghirdetett versenyre több tucat pékség jelentkezett, a legkiválóbb termékekkel a Parlamentben megrendezett ünnepélyes díjátadón találkozhatott először a nagyközönség.
A verseny rangját emeli, hogy az ország szinte minden tájáról érkeztek kézműves és nagyüzemi pékmesterek, hogy bemutassák legújabb termékfejlesztéseiket. A nevezők közel harmada első alkalommal indult el a megmérettetésen – láthatóan a fiatal, lelkes vállalkozók is egyre nyitottabban fordulnak a szakmai kihívások felé.
A Szent István-napi kategória idei győztese a Balmaz Sütöde Kft. Alföldi Pajta kenyere lett. A Balmazújvárosból érkező termék 2025-ben újraéleszti a magyar kenyérfogyasztás hagyományát és jövőt teremt.
Az Innovatív kenyér kategóriájának fődíját a mórahalmi Varga Pékség Mediterrán kenyere hozta el. A harmincéves szakmai múltú vállalkozás kovászos technológiával, magyar búzából és extraszűz olívaolajjal alkotta meg díjnyertes termékét.
A Leveles sétáló sütemény kategória győztese a Három Tarka Macska Kézműves Pékség Augusztusi Álom desszertje lett. A laminált croissant tésztából készült sütemény belsejében brownie és meggyszósz réteg rejtőzik, harmonikusan egyesítve az édes és savanykás ízeket.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság az idő szorításában
A fenntarthatóság ma már nem csupán erkölcsi kérdés, hanem gazdasági,…
Tovább olvasom >A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Minden palack számít – az adományozásból több százmilliós segítség lett
Túl a 2,7 milliárd visszaváltott italcsomagoláson, a MOHU kötelező visszaváltási…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világ leszórakoztatóbb szigetei – A nap képe
Az utolsó igazi nyaralós napokban – talán utoljára – még…
Tovább olvasom >Tányérdesszert vagy pepecs ínyencfalat? – A nap videója
Ezt a munkát látva az embernek a negyedik Michelin-csillag jut…
Tovább olvasom >Új időszámítás a Balatonnál, első a természeti értékek és a közhasználatú területek védelme
Valódi mérföldkőhöz érkezett a Balaton védelme, mivel a Magyar Közlönyben…
Tovább olvasom >