A molekuláris gasztronómiát népszerűsítette a Bocuse d’Or Akadémia első idei rendezvénye
Közel egy éves szervezőmunkát követően megszületett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia, amely 2009-es évtől kezdve intézményes keretek között fogja össze Magyarországon a világ legrangosabb gasztronómiai versenyével összefüggő munkákat.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia
első, nyilvános szervezésében 2009. február
13-14-én Magyarországra invitálta a világhírű
Paco Roncero spanyol Michelin-csillagos séfmestert, aki sajnos
indulás előtt autóbalesetet szenvedett. A bemutatót
végül a kísérleti laboratórium
vezetője Adam Melonas tartotta, aki a molekuláris
gasztronómia rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket.
Az esemény résztvevői Adam Melonas és a
főszponzor Matusz-Vad Kft. jóvoltából teljes
képet kaphattak a dekonstrukciós irányzatról.
Mivel napjaink egyik meghatározó gasztronómiai
irányzatáról van szó, az Akadémia
feladatának tekinti, hogy segítse a magyar szakmai
közönséget ennek megismerésében –
mondta Kreil Vilmos a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ízek Jókai Mór asztaláról
Törzsvendégprogramukhoz csatlakozó ínyencekből és gasztroélmény-vadászokból szervez különleges és összetartó közösséget…
Tovább olvasom >