A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét étterme, a VIRTU és a Zazie Bistro&Bar is Michelin Guide elismerést kapott. A december 10-én tartott Michelin-gálán mindkét vendéglátóhelyet Michelin-ajánlással jutalmazták, amely nemcsak a gasztronómiai szakma, hanem a vendégek számára is a kiemelkedő minőség garanciája.
Nemzetközi elismerés és közösségi értékteremtés
A Zazie és a VIRTU Michelin-ajánlása fontos mérföldkő a MOL Campus életében, valamint a magyar gasztronómia hírnöke is a nemzetközi színtéren. Az elismerések révén a MOL Campus még inkább a figyelem középpontjába kerülhet, mint közösségi találkozóhely, amely nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek, hanem minden látogatónak különleges élményeket nyújt. A MOL Campus ugyanis nem csupán székház, hanem nyitott tér a Kopaszi-gát mellett: éttermei, a SkyDeck kilátótőterasza, a földszinti kávézója, valamint sport- és egyéb rendezvényei mind hozzájárulnak ahhoz, hogy közelebb hozzák a MOL-t az emberekhez.
„Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a MOL Campus két étterme ilyen rangos elismerésben részesült. Ez az eredmény nemcsak a Zazie és a VIRTU csapatának kivételes munkáját dicséri, hanem azt is bizonyítja, hogy a MOL Campus valóban több, mint egy vállalati székház – egy nyitott, közösségi tér, amely a fenntarthatóságot, a minőséget és az innovációt állítja a középpontba. Büszkék vagyunk arra, hogy ezzel az elismeréssel még több embernek nyílik lehetősége megismerni a MOL Campus által kínált különleges élményeket, és közelebb kerülni hozzánk”
– mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.
VIRTU: hagyomány és innováció a város felett
A MOL Campus 28. emeletén működő VIRTU egy modern fine dining étterem, amely a magyar és az egykori Osztrák-Magyar Monarchia gasztronómiáját újraértelmezve nyújtanak kulináris élményt. A konyhafőnök, Lendvai Levente olyan fogásokkal nyűgözi le a vendégeket, mint a Palóc szarvasgulyás vagy a Toriyama Wagyu steak, amelyek mesteri kidolgozottsággal, ugyanakkor a tradíciók iránti tisztelettel készülnek.
„Büszke vagyok arra, hogy egy évvel a VIRTU megnyitása után már Michelin-ajánlással ismerik el a munkánkat. Éttermünk küldetése, hogy visszatérjünk a saját gasztronómiánkhoz, a magyar konyhához, az elképzelhető legmagasabb minőségben. Emellett támaszkodunk az egykori Osztrák-Magyar Monarchia gasztronómiai kultúrájára, így például az Adriai-tenger ízei is szerepelnek az étlapunkon”
– mondta Lendvai Levente a VIRTU séfe, aki elnyerte az Young Chef of the Year címet is.
Zazie Bistro&Bar: modern bisztrókonyha sajátos atmoszférával
A MOL Campus földszintjén található Zazie Bistro&Bar olyan kötetlen, ugyanakkor magas színvonalú bisztróélményt kínál, amely egyszerre újító és hagyománytisztelő. Az étterem vezetője, Bíró Dániel séf csapatával a magyar és nemzetközi ízek izgalmas kombinációit alkotta meg az étlapon. A tradicionális gulyásleves és harcsapörkölt mellett helyet kaptak a különlegesebb fogások, mint a francia Vichyssoise leves, a Rossini burger vagy a háromféle burratát tartalmazó tál. A Zazie egyedi belső dizájnját, amely harmóniát teremt a természettel, nemcsak a vendégek, hanem a szakma is elismerte.
„Nagy elismerés a Zazie-csapat számára a Michelin-ajánlás. Az elmúlt 1 évben arra törekedtünk, hogy olyan éttermet csináljunk, ami tele van vendéggel. Fantasztikus érzés, hogy vagány bisztrókonyhánkat nemzetközileg is értékelik. Az étlapunkon a hagyományosan hazai ízek mellett, erőteljes nemzetközi befolyást is lehet már érezni. A gulyásleves, a hortobágyi palacsinta vagy a harcsapörkölt mellett a hozzánk betérő vendégek megkóstolhatják például a legendás francia Vichyssoise levest, a különleges Rossini burgert vagy háromféle burratát tartalmazó tálunkat. Büszke vagyok arra, hogy vendégeink az étterembe belépve azonnal megérzik a hamisítatlan Zazie-flow élményt, ahol az ízek mellett a díjnyertes belső dizájn és a természet közelsége is magával ragadja őket”
– nyilatkozta Bíró Dániel, a Zazie séfje az Operaházban megrendezett Michelin-gálát követően.
Kapcsolódó cikkeink
Nemzetközi építészeti díj egy budapesti étteremnek
Az este’r partners belsőépítészeti koncepciója alapján megvalósuló Zazie Bistro & Bar…
Tovább olvasom >Már otthon is átélhetjük a Fresh Corner hot-dogok egyedüli ízvilágát
Különleges parti keretében, a MOL Campusban mutatták be az ország…
Tovább olvasom >Kilátás Budapest újonnan nyílt szuperluxus-étterméből – A nap képe
November 22-én megnyitott az ország legmagasabb épületének tetején, a MOL…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Trade magazin idén is megkérdezi az Olvasói véleményét a karácsonyi tv-reklámokról! Szavazzon Ön is!
A közönségszavazás 2024. december 12. és 19. között zajlik. 🎁…
Tovább olvasom >ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >Áttörést ért el a DairyX a tejmentes kazein előállításával
Jelentős előrelépést tett az izraeli DairyX Foods start-up a tejmentes…
Tovább olvasom >