A modern magyar gasztronómia is bemutatkozik a frankfurti könyvvásáron
A szervezők a modern magyar konyhaművészetre is ráirányítják a figyelmet a világ legnagyobb könyves fesztiválján.
Hatos Pál, a Balassi Intézet (BBI) igazgatója az MTI-nek elmondta: a szerdán kezdődő frankfurti könyvvásár magyar programja „a folyamatosság és a természetes megújulás” jegyében fejlődik. A magyar nemzeti standon így az idén is bőséges kínálattal várják az érdeklődőket, de igyekeznek nemzetközi összefüggésekbe ágyazva bemutatni a magyar kultúrát, vagyis számos további helyszínen is tartanak rendezvényeket.
A magyar kultúra az irodalmi fórumok mellett megjelenik a vásáron berendezett Gourmet Gallery nevű látványkonyhában (Gourmet Gallery Showküche) is, ahol Mautner Zsófia gasztroblogger egyebek között a slambucon, egy régi pásztorételen keresztül mutatja be a magyar konyhaművészetben az utóbbi években elindult fejlődést.
Van előnye az önálló nemzeti standnak, de az is hozzájárul a modern, dinamikus Magyarország képének kialakításához, ha „minél több egyéb nemzetközi referenciához kapcsoljuk a magyar kulturális tartalmakat” – mondta Hatos Pál. A magyar tartalmak tágabb összefüggésrendszerbe, például közép-európai keretbe helyezve szélesebb közönség számára válhatnak elérhetővé – tette hozzá.
Az október 14-ig tartó vásáron csaknem 120 országból mintegy 7500 kiállító vesz részt. A tartalmi súlypont a gyermek- és ifjúsági média, a díszvendég pedig Új-Zéland. A fesztiválra 1986 óta hívnak díszvendég országot, Magyarország eddig egyszer, 1999-ben, a közép-kelet európai államok közül elsőként töltötte be ezt a szerepet. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >