A mi fiaink
– Szakácstanulóink sokat tudnak, hiszen ide az ország legjobb tíz versenyzője jutott el – nyilatkozta a verseny után Tusor András, a Szakma Sztár Fesztiválon lebonyolított Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjének vizsgaelnöke.– Manapság mindenfelé keresik a jó szakácsokat. Régebben a pincér szakmája volt a divatosabb, mostanában inkább a szakácsé és a cukrászé – őket nagyon megbecsülik. Egy jó séf aranyat ér, tőle függ a vendégek és a személyzet hangulata, közérzete is. Miközben a nagyvilágban sokra tartják a magyar szakácsokat, azt is látni kell, hogy bizonyos ismeretekben még hiányok vannak (Tusor úr maga is tanít – a szerk.).
A francia gasztronómiai szakkifejezések a világ minden konyhájában elterjedtek, így külföldön a különböző nemzetiségű szakácsok félszavakból is megértik egymást. A magyar szakmai nyelvbe még nem épült be minden. Ezért is készül most egy könyv a XXI. század gasztronómiájáról.
Legalább olyan gyorsasággal, mint az MTA gasztronómiával kapcsolatos tudományos rendszere felállításának 2005-ben meghirdetett programja – de ezt már csak mi tesszük szomorúan a témához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >