A mi fiaink
– Szakácstanulóink sokat tudnak, hiszen ide az ország legjobb tíz versenyzője jutott el – nyilatkozta a verseny után Tusor András, a Szakma Sztár Fesztiválon lebonyolított Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjének vizsgaelnöke.– Manapság mindenfelé keresik a jó szakácsokat. Régebben a pincér szakmája volt a divatosabb, mostanában inkább a szakácsé és a cukrászé – őket nagyon megbecsülik. Egy jó séf aranyat ér, tőle függ a vendégek és a személyzet hangulata, közérzete is. Miközben a nagyvilágban sokra tartják a magyar szakácsokat, azt is látni kell, hogy bizonyos ismeretekben még hiányok vannak (Tusor úr maga is tanít – a szerk.).
A francia gasztronómiai szakkifejezések a világ minden konyhájában elterjedtek, így külföldön a különböző nemzetiségű szakácsok félszavakból is megértik egymást. A magyar szakmai nyelvbe még nem épült be minden. Ezért is készül most egy könyv a XXI. század gasztronómiájáról.
Legalább olyan gyorsasággal, mint az MTA gasztronómiával kapcsolatos tudományos rendszere felállításának 2005-ben meghirdetett programja – de ezt már csak mi tesszük szomorúan a témához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Halkonzerves doboz, mint a tengerparti művészet tökéletes médiuma – A nap képe
Eredeti, autentikus és feltehetően túl sokba sem kerülhet.
Tovább olvasom >9 kg ramen 2 perc alatt – A nap videója
Evőversenyt nézünk, bizonyos fenntartásokkal…
Tovább olvasom >Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >