A mi fiaink
– Szakácstanulóink sokat tudnak, hiszen ide az ország legjobb tíz versenyzője jutott el – nyilatkozta a verseny után Tusor András, a Szakma Sztár Fesztiválon lebonyolított Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjének vizsgaelnöke.– Manapság mindenfelé keresik a jó szakácsokat. Régebben a pincér szakmája volt a divatosabb, mostanában inkább a szakácsé és a cukrászé – őket nagyon megbecsülik. Egy jó séf aranyat ér, tőle függ a vendégek és a személyzet hangulata, közérzete is. Miközben a nagyvilágban sokra tartják a magyar szakácsokat, azt is látni kell, hogy bizonyos ismeretekben még hiányok vannak (Tusor úr maga is tanít – a szerk.).
A francia gasztronómiai szakkifejezések a világ minden konyhájában elterjedtek, így külföldön a különböző nemzetiségű szakácsok félszavakból is megértik egymást. A magyar szakmai nyelvbe még nem épült be minden. Ezért is készül most egy könyv a XXI. század gasztronómiájáról.
Legalább olyan gyorsasággal, mint az MTA gasztronómiával kapcsolatos tudományos rendszere felállításának 2005-ben meghirdetett programja – de ezt már csak mi tesszük szomorúan a témához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >