A mi burgonyánk
Előző számunk lapzártája után tartott Terítéken a burgonya címmel egész napos szakmai konferenciát a Nébih, melynek célja a hazai termelés és a gasztronómia igényeinek egybehangolása volt. A szakemberek szerint az itthon termelt több száz burgonyafajtából az éttermek mindössze féltucatnyit használnak. Több fontos megállapítás mellett elhangzott: az egy főre jutó éves fogyasztásunk már csak 25 kiló, néhány évtized alatt exportőrből importőrré váltunk; sok rossz minőségű termék érkezik az országba. A vendéglátószakma szerint a nemesítőknek és a termelőknek alkalmazkodniuk kéne a piac növekvő minőségi elvárásaihoz. //
Kapcsolódó cikkeink
Svédasztal az iskolákban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Újabb sütőipari üzem tevékenységét függesztette fel a Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A magas kockázatú vármegyékben a madárinfluenza elleni kötelező intézkedések léptek életbe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Croissant és waffle, ha találkoznak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Palacsintás Disney – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >AI-ügynökök a vendéglátásban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
