A mi burgonyánk
Előző számunk lapzártája után tartott Terítéken a burgonya címmel egész napos szakmai konferenciát a Nébih, melynek célja a hazai termelés és a gasztronómia igényeinek egybehangolása volt. A szakemberek szerint az itthon termelt több száz burgonyafajtából az éttermek mindössze féltucatnyit használnak. Több fontos megállapítás mellett elhangzott: az egy főre jutó éves fogyasztásunk már csak 25 kiló, néhány évtized alatt exportőrből importőrré váltunk; sok rossz minőségű termék érkezik az országba. A vendéglátószakma szerint a nemesítőknek és a termelőknek alkalmazkodniuk kéne a piac növekvő minőségi elvárásaihoz. //
Kapcsolódó cikkeink
Növényvédő szerek alkalmazhatósága a különböző kukorica kultúrákban
A növényvédő szerek kiválasztásakor kiemelt jelentőséggel bír, hogy az adott…
Tovább olvasom >Fokozott ellenőrzések a hazai állatállomány védelmében
Kiemelten fontos a védekezés a fertőző állatbetegségek ellen, hiszen így…
Tovább olvasom >Nébih: leveskockát hívtak vissza a forgalomból nem jelölt szójaallergén miatt
Több magyarországi vállalkozáshoz is eljutott az a vietnámi leveskocka, amit…
Tovább olvasom >További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >