A mi burgonyánk
Előző számunk lapzártája után tartott Terítéken a burgonya címmel egész napos szakmai konferenciát a Nébih, melynek célja a hazai termelés és a gasztronómia igényeinek egybehangolása volt. A szakemberek szerint az itthon termelt több száz burgonyafajtából az éttermek mindössze féltucatnyit használnak. Több fontos megállapítás mellett elhangzott: az egy főre jutó éves fogyasztásunk már csak 25 kiló, néhány évtized alatt exportőrből importőrré váltunk; sok rossz minőségű termék érkezik az országba. A vendéglátószakma szerint a nemesítőknek és a termelőknek alkalmazkodniuk kéne a piac növekvő minőségi elvárásaihoz. //
Kapcsolódó cikkeink
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári Nébih-ellenőrzések első szakasza
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A…
Tovább olvasom >Megérkeztek a nyári ellenőrzések első szakaszának eredményei
Lezárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >Paradicsom, a sokoldalú alapanyag – tartósítsuk biztonságosan a Nébih ajánlásával
A paradicsomot a gasztronómia egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb alapanyagaként tartják…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szárnyal a nyaralópiac: 37 százalékos drágulás fél év alatt
A lakáspiachoz hasonlóan a nyaralópiac is jelentős lendületet vett 2025…
Tovább olvasom >Olaszország idén is tarol a turisták körében – drágább, de megéri
Bár az árak emelkedtek, Olaszország továbbra is az egyik legnépszerűbb…
Tovább olvasom >Puritán és nagyon macsó – A nap képe
A Yeti tökéletes termopohár – mondjuk, hideg whiskynek vagy forró…
Tovább olvasom >