A mi borainkról mondták a tengerentúlon
A Wine Enthusiast legutóbbi éves „best of” kiadása többoldalas cikket szentel a közép- és kelet-európai boroknak, aláhúzva, hogy olyan országok termékei, mint például Magyarország, Horvátország, Grúzia, lehetnek az új nagy dobások. Ahogy a nyitó oldal illusztrációján látjuk, a Gere Kopár enyhén szólva is előkelő helyet kap (utánanéztünk, egy akkora hirdetés a lapban, amekkorának helyét a magyar bor képe elfoglalja, listaáron 6400 dollárba kerül – azaz 1,4 millió forintba).
A régió általuk fontosnak tartott országairól bővebb információt adnak; a magyar fajták közül első helyen természetesen a Tokaji aszút jelölik meg, megemlítve, hogy az USA-ban is hozzáférhetőek a Royal Tokaji, A Tokaj Classic, a Patricius és a Sauska pincék termékei. Kihangsúlyozzák, hogy a borvidéken divatossá váltak a furmintból és a jellegzetes tokaji szőlőfajták keverékéből készített száraz iskolázású borok. Fehér fajtáink közül kiemelik a Szürkebarátot, a Zöld Veltelinit és az Irsai Olivért. A vörösek között a legismertebbként az Egri Bikavért említik, és dicsérik a villányi, szekszárdi és soproni Kékfrankos, Kékoportó, Kadarka és Pinot Noir borokat. Ajánlják a bordeaux-i típusú cuvée-ket Szőke Mátyástól, Gera Attilától, Sauskától és a Vylyantól.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >