A mézfogyasztás értékes tápanyaghoz juttatja az emberi szervezetet
A méz fogyasztásával nagyon sok értékes és nélkülözhetetlen tápanyaghoz jut az emberi szervezet – hangsúlyozta Takács Ferenc, a Kaposvár és Térsége Méhész Egyesület tagja az M1 aktuális csatornán.
A Legyen minden nap mézes nap! fogyasztásösztönzésére szóló kampányhoz kapcsolódóan arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon nagyon kevés mézet fogyasztanak.
„Ha egy nap egy ember öt gramm mézet fogyasztana, akkor nem lenne elég a magyarországi méztermés, amelynek nagy részét exportáljuk” – fogalmazott.
Szerinte a mindössze 70 dekagrammnyi személyenkénti éves mézfogyasztás Magyarországon rossz beidegződés miatt lehet, és azt javasolta, hogy lehetőleg minden nap fogyasszanak a családok mézet.
Kovács Ferenc elmondta azt is, hogy a szakma és a hatóság együttműködése révén kiszorultak a mézhamisítók a magyar piacról, így a fogyasztók bátran vásárolhatják a hazai terméket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nagy István: hamarosan újraindulhatnak a kínai-magyar agrárkapcsolatok
A magyar mezőgazdaságot és agráriumot számos kihívás érte az utóbbi…
Tovább olvasom >Mézes-gyümölcsös snackkel lép az amerikai piacra David Beckham
David Beckham, az egykori világhírű labdarúgó saját élelmiszermárkát vezet be…
Tovább olvasom >AM: bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >További cikkeink
K&H fenntarthatósági index: több a jó szándék, de a tettek még váratnak magukra
A 300 millió forintnál nagyobb árbevételű hazai vállalatok körében végzett…
Tovább olvasom >Bemutatjuk a média és marketingkommunikációs szakmai AI Guide-ot
A legjelentősebb hazai kommunikációs szakmai szervezetek példaértékű együttműködésében készült el…
Tovább olvasom >Példaértékű klímabarát erdőgazdálkodási gyakorlatokat díjazott a WWF Magyarország
Három kategóriában összesen nyolc erdőgazdálkodó vehette át a Klímabarát Erdőgazdálkodó…
Tovább olvasom >