A mézfogyasztás értékes tápanyaghoz juttatja az emberi szervezetet
A méz fogyasztásával nagyon sok értékes és nélkülözhetetlen tápanyaghoz jut az emberi szervezet – hangsúlyozta Takács Ferenc, a Kaposvár és Térsége Méhész Egyesület tagja az M1 aktuális csatornán.
A Legyen minden nap mézes nap! fogyasztásösztönzésére szóló kampányhoz kapcsolódóan arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon nagyon kevés mézet fogyasztanak.
„Ha egy nap egy ember öt gramm mézet fogyasztana, akkor nem lenne elég a magyarországi méztermés, amelynek nagy részét exportáljuk” – fogalmazott.
Szerinte a mindössze 70 dekagrammnyi személyenkénti éves mézfogyasztás Magyarországon rossz beidegződés miatt lehet, és azt javasolta, hogy lehetőleg minden nap fogyasszanak a családok mézet.
Kovács Ferenc elmondta azt is, hogy a szakma és a hatóság együttműködése révén kiszorultak a mézhamisítók a magyar piacról, így a fogyasztók bátran vásárolhatják a hazai terméket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Jön a viagrás méz
Az elmúlt években Franciaországban egyre népszerűbbé vált a viagrás méz,…
Tovább olvasom >Súlyos válság a magyar méhészetben: mélyponton az ágazat jövedelmezősége
Borús képet festett a kaposvári méhésztalálkozó a magyar méhészet helyzetéről.…
Tovább olvasom >Átadták az év kiváló magyar méze verseny díjait
A XV. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon vasárnap hirdették ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >