A mézfogyasztás értékes tápanyaghoz juttatja az emberi szervezetet
A méz fogyasztásával nagyon sok értékes és nélkülözhetetlen tápanyaghoz jut az emberi szervezet – hangsúlyozta Takács Ferenc, a Kaposvár és Térsége Méhész Egyesület tagja az M1 aktuális csatornán.
A Legyen minden nap mézes nap! fogyasztásösztönzésére szóló kampányhoz kapcsolódóan arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon nagyon kevés mézet fogyasztanak.
„Ha egy nap egy ember öt gramm mézet fogyasztana, akkor nem lenne elég a magyarországi méztermés, amelynek nagy részét exportáljuk” – fogalmazott.
Szerinte a mindössze 70 dekagrammnyi személyenkénti éves mézfogyasztás Magyarországon rossz beidegződés miatt lehet, és azt javasolta, hogy lehetőleg minden nap fogyasszanak a családok mézet.
Kovács Ferenc elmondta azt is, hogy a szakma és a hatóság együttműködése révén kiszorultak a mézhamisítók a magyar piacról, így a fogyasztók bátran vásárolhatják a hazai terméket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Panaszt nyújtottak be a kínai méz ellen az EU-ban
Az Agrárminisztérium (AM) szakmai támogatásával az Országos Magyar Méhészeti Egyesület…
Tovább olvasom >Ezért érdemes mézet vinni a nyaralásra
A BeoBee Méhészet megmutatja, miért érdemes mézet vinni a nyaralásra. Tökéletes…
Tovább olvasom >Még szigorúbb szabályok vonatkoznak az ukrán méz, tojás és baromfi importjára
Az Európai Parlament szigorította az Ukrajnából érkező agrártermékek importját, kiterjesztve…
Tovább olvasom >További cikkeink
A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >Cégtrend 2024-ben: pozitívabb félév, de még mindig negatív üzenet
Az elmúlt öt év legalacsonyabb cégszámát idén júniusban regisztrálták. Az…
Tovább olvasom >A Magyar Marketing Szövetség a szakma utánpótlásáért
A Magyar Marketing Szövetség aktívan tesz a szakma jövőjéért, ezért…
Tovább olvasom >