A mesterséges intelligencia konyhába épített lehetőségei is bemutatkoznak a szakkiállításon
Az idei év egyik fontos konyhai trendjét, a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket is bemutatják az idei Konyhakiállításon, amelyet február 28. és március 2. között rendeznek meg a Papp László Budapest Sportarénában.
A mesterséges intelligencia adta lehetőségek már nem csak a lejárati időket is nyomon követő, vagy bevásárlási listát készítő okos hűtőkben jelennek meg, hiszen a legújabb modellek már alkalmasak arra is, hogy a tulajdonos ízlése, étkezési szokásai, vagy diétás igényei alapján receptjavaslatokat készítsenek, a konyhai asszisztens főzés közben diktálják a receptet, vagy segítenek az optimális sütési hőmérséklet és idő beállításában – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az okos világítási rendszerek automatikusan állítják be a fényerőt és a színárnyalatokat, a főzéshez például erősebbet, a beszélgetésekhez pedig intimebb fényt biztosítsanak. Ezen felül a mesterséges intelligencia képes optimalizálni a háztartási gépek energiafelhasználását is, de segít felismerni, hogy melyik eszköz fogyaszt túl sok energiát, és javaslatokat tesz a hatékonyabb használatra.
Az okoseszközök mellett a kiállításon számos belsőépítészeti trend is bemutatkozik. Ilyen többek közt a japán és a minimalista skandináv dizájn találkozásából született japandi stílus is, amelyre a természetes anyagok, a nyitott polcok és a fogantyú nélküli bútorok a jellemzők.
A nagyszínpadon neves séfek és gasztrobloggerek tartanak bemutatókat, és betekintést nyújtanak az aktuális kulináris irányzatokba. Gianni Annoni főzőbemutatójával minden nap találkozhat a közönség, a roma konyhát Gáspár Bea, az 1980-as évek sütemény klasszikusait Bernáth József mutatja be. Ambrus Éva egészséges ételeket, Pintér Mónika mentes ételeket főz, míg Hargitai-Kovács Andrea és Tápai Szabina bemutatóján a tudatos táplálkozás alaplépéseit ismerhetik meg az érdeklődők.
A szezonális és fenntartható alapanyagokról Kiss Lia és Beh Mariann bemutatóján lehet többet megtudni, de késtechnikai tanfolyamra is várják minden nap az érdeklődőket.
A Konyhakiállításon egész napos ingyenes konyhatervezési tanácsadás is lesz, amelyre javasolt előre regisztrálni.
Kapcsolódó cikkeink
EY: Már a magyar cégeket is mesterséges intelligenciával támadják
Idehaza is a vállalati visszaélések mindennapos eszközévé vált a mesterséges…
Tovább olvasom >Vegyes érzelmekkel viszonyulnak a magyarok a humanoid robotokhoz
Januártól 12–14 millió forintos áron már Magyarországon is elérhetők a…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligencia: vissza a jövőből
A generatív mesterséges intelligencia exponenciális fejlődése olyan IT-megoldásokat tesz lehetővé,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: A kiskereskedelmi forgalom bővülése 4-5 százalékos sávban van jelenleg
Az idei a gazdasági áttörés éve, 2025 második felében már…
Tovább olvasom >Az élelmiszeripar értékesítési árai 6,1 százalékkal emelkedtek
2025 februárjában az ipari termelői árak átlagosan 8,2 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >Emelkednek a reálbérek, nő a bizalom, emelkedik a kiskereskedelmi forgalom
Januárban folytatódott a bérek dinamikus emelkedése, állapította meg a legfrissebb…
Tovább olvasom >