A mesterséges intelligencia konyhába épített lehetőségei is bemutatkoznak a szakkiállításon
Az idei év egyik fontos konyhai trendjét, a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket is bemutatják az idei Konyhakiállításon, amelyet február 28. és március 2. között rendeznek meg a Papp László Budapest Sportarénában.
A mesterséges intelligencia adta lehetőségek már nem csak a lejárati időket is nyomon követő, vagy bevásárlási listát készítő okos hűtőkben jelennek meg, hiszen a legújabb modellek már alkalmasak arra is, hogy a tulajdonos ízlése, étkezési szokásai, vagy diétás igényei alapján receptjavaslatokat készítsenek, a konyhai asszisztens főzés közben diktálják a receptet, vagy segítenek az optimális sütési hőmérséklet és idő beállításában – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az okos világítási rendszerek automatikusan állítják be a fényerőt és a színárnyalatokat, a főzéshez például erősebbet, a beszélgetésekhez pedig intimebb fényt biztosítsanak. Ezen felül a mesterséges intelligencia képes optimalizálni a háztartási gépek energiafelhasználását is, de segít felismerni, hogy melyik eszköz fogyaszt túl sok energiát, és javaslatokat tesz a hatékonyabb használatra.
Az okoseszközök mellett a kiállításon számos belsőépítészeti trend is bemutatkozik. Ilyen többek közt a japán és a minimalista skandináv dizájn találkozásából született japandi stílus is, amelyre a természetes anyagok, a nyitott polcok és a fogantyú nélküli bútorok a jellemzők.
A nagyszínpadon neves séfek és gasztrobloggerek tartanak bemutatókat, és betekintést nyújtanak az aktuális kulináris irányzatokba. Gianni Annoni főzőbemutatójával minden nap találkozhat a közönség, a roma konyhát Gáspár Bea, az 1980-as évek sütemény klasszikusait Bernáth József mutatja be. Ambrus Éva egészséges ételeket, Pintér Mónika mentes ételeket főz, míg Hargitai-Kovács Andrea és Tápai Szabina bemutatóján a tudatos táplálkozás alaplépéseit ismerhetik meg az érdeklődők.
A szezonális és fenntartható alapanyagokról Kiss Lia és Beh Mariann bemutatóján lehet többet megtudni, de késtechnikai tanfolyamra is várják minden nap az érdeklődőket.
A Konyhakiállításon egész napos ingyenes konyhatervezési tanácsadás is lesz, amelyre javasolt előre regisztrálni.
Kapcsolódó cikkeink
Háromból két fogyasztó jobb vásárlási élményre számít
Egy friss felmérés szerint a fogyasztók és az üzleti vezetők…
Tovább olvasom >AI-jal és drónokkal fejleszti szolgáltatásait a Just Eat Írországban
AI-asszisztenst vezet be és bővíti drónos házhoz szállítási szolgáltatását a…
Tovább olvasom >Stylers: háromból két cég tervez AI automatizációs projektet 2025-ben
Az idei év legjelentősebb technológiai fókuszterületei az AI, az üzleti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Kik nyertek és kik buktak 2024-ben? – Látványos eredménykülönbségek az élelmiszer-kiskereskedelemben
A 2024-es üzleti év mérlege az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban látványosan kettévált:…
Tovább olvasom >Felfutóban a hazai ginpiac – A SPAR szerint a vásárlók egyre tudatosabbak, és nyitottak a magyar márkákra
A gin értékesítése az elmúlt években látványosan erősödött a magyar…
Tovább olvasom >