A meggy 90 százalékát már leszedték, az országos átlag több a tavalyinál
A gyümölcsfélék közül a meggy szedése 90,7 százalékos készültséget mutatott július 16-án. Az országos átlag a tavalyihoz képest 12,5 százalékkal több, 6,7 tonna/hektár volt.

(Fotó: Pixabay)
Az egy hektárra jutó termésmennyiség Nógrád, Zala és Baranya vármegyében mindössze 0,3–1,6 tonna/hektárt ért el, azonban Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében 8,2 tonna, Heves vármegyében pedig 11,2 tonna volt a hektáronkénti átlagtermés.
A kajszitermés az elmúlt év kimagasló termésátlagát 2023-ban alulmúlta
A betakarított termésmennyiség a jelentés időpontjában 4,1 ezer tonna volt. A betakarítás kilenc vármegyében befejeződött. A legnagyobb termésátlagot (6,5 tonna/hektár) és a legnagyobb termésmennyiséget (1,4 ezer tonna) Somogy vármegyében érték el. A kajszi szedése a termőterület mintegy 70 százalékán fejeződött be a jelentés időpontjáig, és az országos termésátlag 1,2 tonna volt hektáronként. Az őszibarack szedése július 16-án 31,3 százalékon állt, a termésátlag 5,6 tonna/hektár körül alakult, ami 15 százalékkal több a tavalyi hektáronkénti termésmennyiségnél.
AKI PÁIR
Kapcsolódó cikkeink
Zártan tartás, legeltetési tilalom és kötelező vágás szükséges az RSzKF megfékezéséhez
A szlovák ragadós száj- és körömfájás kitörések miatt újabb intézkedéseket…
Tovább olvasom >Gombaölő permetezőszer kapott engedélyt Magyarországon drónnal történő kijuttatásra
Már egy gombaölő szer is kijuttatható Magyarországon pilóta nélküli légi…
Tovább olvasom >Egyaránt emelkedett a hazai és import retek ára
Az Eurostat adatai szerint az Európai Unióban évente 245–255 ezer tonna hónapos…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az Inno d’Or új nevezési határideje április 2.!
2025-ben is indul a Trade magazin Inno d’Or – Év…
Tovább olvasom >EY: Már a magyar cégeket is mesterséges intelligenciával támadják
Idehaza is a vállalati visszaélések mindennapos eszközévé vált a mesterséges…
Tovább olvasom >Szalámifronton támad a PICK: edukál és szórakoztat a Z-generációnak szóló kampány
Több mint másfél évszázada a magyar asztalok elmaradhatatlan szereplője a…
Tovább olvasom >