A magyarok nem igazán édesszájúak nemzetközi viszonylatban
Az európai és közép-ázsiai országokban jelentős eltérések tapasztalhatók az egy főre eső napi cukorfogyasztás terén, és a magyar lakosság bizony nem tartozik a nagy cukorfogyasztók közé. Az ENSZ adatai alapján nem mutatható ki olyan törvényszerűség, hogy a gazdagabb országok lakosai több cukrot fogyasztanak, míg a szegényebbek kevesebbet.
Az ENSZ 2019-es adatai szerint a legnagyobb cukorfogyasztást átlagosan a belgák, lengyelek és dánok mutatták, míg a legkevesebb cukrot az albánok, kirgizek és luxemburgiak fogyasztották. A különbségek szembetűnőek ezen európai és közép-ázsiai országok között.
A magyarok mérsékelt cukorfogyasztása azt is szemlélteti, hogy az egy főre eső napi cukorfogyasztásban való részvétel egyedi tényezőktől függ, és nem feltétlenül követi a gazdasági tényezők általános mintázatát.
A cukorfogyasztás terén tapasztalt eltérések azt mutatják, hogy a régiók lakosságai között nincs egységes trend a cukorfogyasztásban. A gazdagság és a cukorfogyasztás közötti általános összefüggés nem igazolódik be az ENSZ adatok alapján.
Kapcsolódó cikkeink
Túl sok cukrot esznek a legkisebbek
Az ünnepi szezon közeledtével sok gyermek édességfogyasztása jelentősen megnő, ám…
Tovább olvasom >Globális adózási jövőkép: paradigmaváltás az ENSZ kezdeményezésében
A nemzetközi adózás szabályrendszerében jelentős változás közeleg: az ENSZ új…
Tovább olvasom >Magyarország magas szintű képviselettel érkezett a COP29 Klímakonferencia előkészítő ülésére Bakuba
Az ENSZ Éghajlatváltozási konferenciája, a United Nations Climate Change Conference…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >