A magyarok a minőséget keresik a gyorséttermekben is
A magyaroknak fontos a minőségi, eredeti élelmiszer. A felnőtt fogyasztók körében a vásárlási szokásokról végzett reprezentatív közvélemény-kutatás kimutatta, hogy legyen szó parfümről, nyomtatópatronról, de főként élelmiszerekről, a lakosság döntő többsége kifejezetten a valódi termékeket keresi. A vasárnapi rántott húshoz friss csirkehúst vásárol és nem fagyasztott csirkeszármazékot. Ha viszont nincs idő, hogy magunk főzzünk ebédet, akkor sem kell lemondani a minőségi alapanyagokról. A KFC étteremlánc például minden éttermében, friss, magyar csirkehúst használ, amit helyben paníroznak és sütnek ki, közvetlenül a felszolgálás előtt.
A fent említett közvélemény-kutatásból egyértelműen kiderül, hogy bár a magyarok árérzékenyek, az élelmiszerek vásárlása során mégis a minőség a döntő tényező. A piacon széles a kínálat fagyasztott húskészítményekből, de a döntő többség, a megkérdezettek 89%-a inkább a minőségi és megbízhatóbb alapanyagokat vásárolja, akkor is, ha esetleg ezekért mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. A jó háziasszony a szemének hisz, és inkább vesz friss, minőségi csirkehúst a boltban, mint mélyhűtött csirkéből készült húspogácsát.
A kutatásban részt vevők elsöprő hányada – 83% – szívesebben használ friss zöldségeket, nem pedig leveskockát, amikor alaplevet kell készíteni bizonyos ételekhez.
Ha étteremben vagy gyorsétteremben étkezünk, a két legfontosabb tényező, ami alapján éttermet választunk, a húsételek minősége és a kiszolgálás színvonala (91%), míg az ár csupán a harmadik tényező.
A tartós fogyasztási cikkek piacán egyébként szintén a fenti tendencia érvényesül: a megkérdezettek csupán 12, illetve 32%-a vásárol szívesebben olyan árucikket (parfümöt, nyomtatópatront), amelyről nem tudja biztosan, hogy eredeti, vagy biztosan tudja, hogy utángyártott, viszont olcsóbban jut hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Újra az áfaszabályozásról
Zerényi Károly, az MVI elnöki tanácsadója nemrégiben a penzcentrum.hu-nak a…
Tovább olvasom >Nagy hazai borravaló-körkép: így jattolnak a magyarok a vendéglátósok szerint
A vendéglátósok 75 százaléka számolt be arról, hogy a vendégektől…
Tovább olvasom >Rekordforgalomra készül a budapesti repülőtér – minden részletre kiterjed a nyári felkészülés
Soha nem látott utasforgalomra számítanak a 2025-ös nyári szezonban a…
Tovább olvasom >