A magyar sertéstartók dioxinmentes takarmányt használnak
A Sertésszövetség arra kéri a magyar hatóságokat, hogy az importot is olyan szigorúan ellenőrizzék, mint a magyar termelőket, és az élő állat és hús importőrök – kereskedők, vágóhidak, feldolgozók, kis- és nagykereskedelmi láncok, hipermarketek – által behozott húsok esetén követelje meg azt is, hogy igazolják az áruk dioxin-mentességét.
A Magyar Sertéstartók Szövetsége (MSSZ) közleményében azt állítja: a magyar sertéstartók nyugati társaikkal ellentétben nem kényszerülnek rá, hogy a takarmányaikhoz bármilyen károsító adalékot keverjenek, mivel GMO-mentes, jó minőségű magyar gabonával dolgoznak, amitől a sertéshús biztonságos.
A Magyar Sertéstartók Szövetsége szerint a német húsokat érintő újabb dioxinbotrány kísértetiesen hasonlít a 2008-as ír, a 2006-os holland, valamint az azt megelőző belga dioxinbotrányra. Ezek alapján világos, hogy az import eredetű húsok friss fogyasztása vagy feldolgozása is kockázatot jelent a hazai fogyasztók egészségére – közli a vallalkozoinegyed.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Orbán Viktor bemutatta a magyar gazdasági stratégia négy pontját
Orbán Viktor miniszterelnök a 2025-ös Gazdasági Évnyitón ismertette a magyar…
Tovább olvasom >Tudásalapú jövőképet vázolt fel az MKIK elnöke a 2025-ös Gazdasági Évnyitón
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) megújult jövőképe a vállalkozók…
Tovább olvasom >Nyolc területen már megfigyelhető fordulat a gazdaságban
A gazdaságban már nyolc területen megfigyelhető fordulat: a foglakoztatás, a…
Tovább olvasom >