A magyar csemegeuborkának nincs párja
Főleg, ha hivatalosan is kiváló minőségű! Elérkezett az idő, hogy a savanyúságok királya, a sokunk által kedvelt csemegeuborka is ringbe szálljon a KMÉ-védjegyért.
A KMÉ-védjegy felé vezető úton az első lépés mindig a megfelelő alapanyag, azaz jelen esetben a tökéletes nyers uborka felhasználása. Ennek a követelménynek csakis azok, a maximum 14 cm hosszúságú termések felelnek meg, amelyek egyenletesen henger alakúak, nem deformáltak. Emellett kis magházú, betegségekkel szemben ellenálló, keseredésmentes fajtából származnak.
A fentieknek minden szempontból megfelelő uborkák kizárólag átlátszó, üveg csomagolóanyagba tölthetők
Ám ezzel az elvárásoknak még közel sincs vége. A kiváló minőségű csemegeuborkában nincs helye vágott, törött részeknek, sem egy centiméternél hosszabb szármaradványnak. A sérült, foltos vagy feltűnően görbe zöldségek szintén nem kívánatosak.
Végezetül essen szó a megfelelő felöntőléről is!
Ez az összetevő feltétlenül legyen gusztusosan áttetsző, fátyolszerű lepedéktől és üledéktől mentes, amely az üvegben sorakozó uborkákat teljesen ellepi!
KMÉ
Kapcsolódó cikkeink
Idén is lesz uborkaszezon. Sőt, már van!
Nem várjuk tétlenül az uborkaszezont. Elkészítettük a kiváló minőségű fürtös…
Tovább olvasom >Egyre több termék rendelkezik Kiváló Minőségű Élelmiszer védjeggyel
Bár még csak néhány éve indult, egyre nagyobb népszerűségnek örvend…
Tovább olvasom >SIRHA Budapest 2024 A HoReCa szektor legnagyobb hazai ünnepe
Március 5-én nyitja kapuit Közép-Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >