A magyar borfogyasztók leginkább a vörösbort kedvelik
A megkérdezett 56 %-a szívesebben iszik száraz bort, 42 % a gyümölcsös, könnyed borokat részesíti előnyben a testes (26 %) és a közepesen testes (32 %) borokkal szemben.
A magyar borfogyasztók többsége
a vörösbort kedveli leginkább – derül ki a
Demeter Pincészet felméréséből, melyet a
pincészet a Budai Várban zajló Borfesztiválon
készített. A válaszadók 42%-a elsősorban
otthoni fogyasztásra szokott bort vásárolni, míg
32 %-a legtöbbször ajándékba vesz bort.
A Borfesztiválon megkérdezettek
nagy része (82%) tisztában van vele, hogy a siller bor
kék szőlőből készül. Ezt a Demeter Pincészet
azért is tartja különösen fontosnak, mivel a
siller bornak több évszázados hagyománya
van Eger városában, azonban az utóbbi időben ez
a borfajta a rosé borral szemben háttérbe
szorult. A pincészet most újra elővette ezt az ősi
fajtát, hogy a borkedvelők kedvében járjon, így
elkészítette a ½ 8 nevű siller bort, mely a
magyar rosé borok méltó párja, azonban a
roséval ellentétben nem a fehér, hanem a
vörösborhoz áll közelebb.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MBH gyorselemzés: Továbbra is visszafogott az ipar teljesítménye
Az ipar továbbra is gyenge számokat produkál: júniusban az ipari…
Tovább olvasom >AI és fenntarthatóság lehetnek a középvállalatok kitörési pontjai a bizonytalanság idején
A Grant Thornton International Business Report (IBR) legfrissebb adatai szerint…
Tovább olvasom >Sokkal többen mondanának fel, mint tavaly, ha megszűnne a home office
A munkavállalók túlnyomó többsége távmunka-párti, és egyre többen is végeznék…
Tovább olvasom >