A magyar borfogyasztók leginkább a vörösbort kedvelik
A megkérdezett 56 %-a szívesebben iszik száraz bort, 42 % a gyümölcsös, könnyed borokat részesíti előnyben a testes (26 %) és a közepesen testes (32 %) borokkal szemben.
A magyar borfogyasztók többsége
a vörösbort kedveli leginkább – derül ki a
Demeter Pincészet felméréséből, melyet a
pincészet a Budai Várban zajló Borfesztiválon
készített. A válaszadók 42%-a elsősorban
otthoni fogyasztásra szokott bort vásárolni, míg
32 %-a legtöbbször ajándékba vesz bort.
A Borfesztiválon megkérdezettek
nagy része (82%) tisztában van vele, hogy a siller bor
kék szőlőből készül. Ezt a Demeter Pincészet
azért is tartja különösen fontosnak, mivel a
siller bornak több évszázados hagyománya
van Eger városában, azonban az utóbbi időben ez
a borfajta a rosé borral szemben háttérbe
szorult. A pincészet most újra elővette ezt az ősi
fajtát, hogy a borkedvelők kedvében járjon, így
elkészítette a ½ 8 nevű siller bort, mely a
magyar rosé borok méltó párja, azonban a
roséval ellentétben nem a fehér, hanem a
vörösborhoz áll közelebb.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >