A magyar borfogyasztók leginkább a vörösbort kedvelik
A megkérdezett 56 %-a szívesebben iszik száraz bort, 42 % a gyümölcsös, könnyed borokat részesíti előnyben a testes (26 %) és a közepesen testes (32 %) borokkal szemben.
A magyar borfogyasztók többsége
a vörösbort kedveli leginkább – derül ki a
Demeter Pincészet felméréséből, melyet a
pincészet a Budai Várban zajló Borfesztiválon
készített. A válaszadók 42%-a elsősorban
otthoni fogyasztásra szokott bort vásárolni, míg
32 %-a legtöbbször ajándékba vesz bort.
A Borfesztiválon megkérdezettek
nagy része (82%) tisztában van vele, hogy a siller bor
kék szőlőből készül. Ezt a Demeter Pincészet
azért is tartja különösen fontosnak, mivel a
siller bornak több évszázados hagyománya
van Eger városában, azonban az utóbbi időben ez
a borfajta a rosé borral szemben háttérbe
szorult. A pincészet most újra elővette ezt az ősi
fajtát, hogy a borkedvelők kedvében járjon, így
elkészítette a ½ 8 nevű siller bort, mely a
magyar rosé borok méltó párja, azonban a
roséval ellentétben nem a fehér, hanem a
vörösborhoz áll közelebb.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >