A magyar borfogyasztók leginkább a vörösbort kedvelik
A megkérdezett 56 %-a szívesebben iszik száraz bort, 42 % a gyümölcsös, könnyed borokat részesíti előnyben a testes (26 %) és a közepesen testes (32 %) borokkal szemben.
A magyar borfogyasztók többsége
a vörösbort kedveli leginkább – derül ki a
Demeter Pincészet felméréséből, melyet a
pincészet a Budai Várban zajló Borfesztiválon
készített. A válaszadók 42%-a elsősorban
otthoni fogyasztásra szokott bort vásárolni, míg
32 %-a legtöbbször ajándékba vesz bort.
A Borfesztiválon megkérdezettek
nagy része (82%) tisztában van vele, hogy a siller bor
kék szőlőből készül. Ezt a Demeter Pincészet
azért is tartja különösen fontosnak, mivel a
siller bornak több évszázados hagyománya
van Eger városában, azonban az utóbbi időben ez
a borfajta a rosé borral szemben háttérbe
szorult. A pincészet most újra elővette ezt az ősi
fajtát, hogy a borkedvelők kedvében járjon, így
elkészítette a ½ 8 nevű siller bort, mely a
magyar rosé borok méltó párja, azonban a
roséval ellentétben nem a fehér, hanem a
vörösborhoz áll közelebb.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
45 millió fontos beruházást indít a Müller brit tejüzemében
A német Theo Müller csoporthoz tartozó Müller 45 millió fontot…
Tovább olvasom >NewPrinces Group veszi meg a Carrefour olaszországi üzletei
Megállapodást kötött a Carrefour a NewPrinces Group-pal olaszországi tevékenységeinek értékesítéséről.…
Tovább olvasom >Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >