A magyar borfogyasztók leginkább a vörösbort kedvelik
A megkérdezett 56 %-a szívesebben iszik száraz bort, 42 % a gyümölcsös, könnyed borokat részesíti előnyben a testes (26 %) és a közepesen testes (32 %) borokkal szemben.
A magyar borfogyasztók többsége
a vörösbort kedveli leginkább – derül ki a
Demeter Pincészet felméréséből, melyet a
pincészet a Budai Várban zajló Borfesztiválon
készített. A válaszadók 42%-a elsősorban
otthoni fogyasztásra szokott bort vásárolni, míg
32 %-a legtöbbször ajándékba vesz bort.
A Borfesztiválon megkérdezettek
nagy része (82%) tisztában van vele, hogy a siller bor
kék szőlőből készül. Ezt a Demeter Pincészet
azért is tartja különösen fontosnak, mivel a
siller bornak több évszázados hagyománya
van Eger városában, azonban az utóbbi időben ez
a borfajta a rosé borral szemben háttérbe
szorult. A pincészet most újra elővette ezt az ősi
fajtát, hogy a borkedvelők kedvében járjon, így
elkészítette a ½ 8 nevű siller bort, mely a
magyar rosé borok méltó párja, azonban a
roséval ellentétben nem a fehér, hanem a
vörösborhoz áll közelebb.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >