A magyar borászat számára hátrányos, új EU-szabály augusztustól?
Magyarország számára hátrányos, az európai borászatban eddig ismeretlen eljárás engedélyezésére készül az Európai Unió: augusztus elsejétől a vörös- és a fehérbor egyszerű összeöntésével is lehet majd rozét készíteni – jelentette be a Hír TV.
Hazánkban viszont a bortörvény szerint csak kékszőlőből lehet rozét előállítani. Magyarországon évente mintegy 100 ezer hektoliter ilyen bor készül, melynek piaca évről évre bővül. A szekszárdi borászok szerint az uniós intézkedés azoknak kedvezhet, akik eddig nem tudták eladni rossz minőségű vörös- és fehérboraikat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >