A magyar borászat számára hátrányos, új EU-szabály augusztustól?
Magyarország számára hátrányos, az európai borászatban eddig ismeretlen eljárás engedélyezésére készül az Európai Unió: augusztus elsejétől a vörös- és a fehérbor egyszerű összeöntésével is lehet majd rozét készíteni – jelentette be a Hír TV.
Hazánkban viszont a bortörvény szerint csak kékszőlőből lehet rozét előállítani. Magyarországon évente mintegy 100 ezer hektoliter ilyen bor készül, melynek piaca évről évre bővül. A szekszárdi borászok szerint az uniós intézkedés azoknak kedvezhet, akik eddig nem tudták eladni rossz minőségű vörös- és fehérboraikat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Öt markáns trend alakítja a globális üzleti szolgáltatóközpontok jövőjét
A világ vezető üzleti szolgáltató vállalatai átfogó digitális stratégiákkal, generatív…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
Az élelmiszerhulladékot már rövid távon hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány…
Tovább olvasom >Túl sok az ipari kémia a tányéron: az ultrafeldolgozott élelmiszerek terjedése már az uniós szabályozók figyelmét is felkeltette
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF – ultra-processed foods) aránya drasztikusan megnőtt…
Tovább olvasom >