Luxustermékekkel próbálkozik a Tokaj Kereskedőház
Termékeit a luxuskategóriába pozicionálva igyekszik a Tokaj Kereskedőház Zrt. új piacokat szerezni – tájékoztatta a Világgazdaság Online-t Tombor András, a társaság felügyelőbizottságának elnöke. Május közepére készül el az új stratégia arról, milyen portfolióval, milyen csomagolással jelennek meg termékeik a jövő évtől, és reményeik szerint az év végére lezárulhat a fejlesztések következő szakasza is.
Tombor András a Világgazdaság Online kérdésére hangsúlyozta: a mostaninál is átláthatóbb szabályozás kialakítására van szükség, mivel nemcsak a kereskedőház, de az egész borvidék megítélése szempontjából komoly probléma, hogy az aszút leszámítva nem létezik a termékkészítést régiós szinten meghatározó protokoll. Az 5050 hektáros borvidéken az ültetvények jelentős hányada megújításra szorulhat, a rekonstrukció pedig legalább öt évet venne igénybe. Az év végétől pedig ezt is szigorúbban korlátozza az Európai Unió.
A borvidék legnagyobb integrátora – a vidéken termelt szőlő egyharmadának felvásárlója, amely a tavaly év végével lejárt kontraktusok megújításakor már 1100 hektárra szerződött le 2000 helyi termelővel – a stabil prémium minőség biztosítása érdekében a felvásárlási árakat is jelentősen emelte. A legnagyobb kiadást azonban nem ez jelenti a cég életében, hanem az a fejlesztési program, amelynek a keretében megújítják a tolcsvai és a szegi telephelyet is. A beruházásra eddig 2,2 milliárd forintot költött a cég állami forrásból, egy további 2,5 milliárdos keretet pedig már jóváhagyott a kormány. A 2016-ra záruló második szakaszban valósulhat meg az évi tízmillió darabos kapacitású palackozó – mondta el Tombor András, hozzátéve: a jóváhagyott tervek megvalósítására Tolcsván további 10, Szegin pedig 3 milliárd forintra lenne szükség. (Gyükeri Mercédesz , vg.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság: már a Somlói borvidéket is elérte a súlyos betegség
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) friss laboratóriumi vizsgálatai alapján immár…
Tovább olvasom >A borok suttogója vagy tudós? Avagy mit tud egy Master of Wine?
A Master of Wine (MW) hivatást ezernyi mítosz lengi körül…
Tovább olvasom >Vízválasztó év a szőlészetben: így küzdenek a borászok az aszállyal
A virágzás utáni szakaszban járó szőlőültetvények számára most kritikus a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hat ikonikus budapesti söröző, 42 sörcsapjának kisüzemi specialitásait kínálja kóstolásra…
Tovább olvasom >Gourmet kaland útközben is: megújult az OMV VIVA nyári gasztrokínálata
A nyár nemcsak a szabadságról és a napsütésről szól, hanem…
Tovább olvasom >Visszavonulót fúj a Wizz Air: kivonul Abu-Dzabiból, leállítja közel-keleti járatait
Drasztikus döntést jelentett be a Wizz Air: 2025. szeptember 1-jétől…
Tovább olvasom >