A Lidl Svájc friss hűtött termékeket is bevon élelmiszermentő programjába
A Lidl Svájc tovább bővítette élelmiszer-pazarlás elleni programját: mostantól hűtött friss termékeket, például sajtot, joghurtot és friss húst is adományoz a Tischlein deck dich és Schweizer Tafel segélyszervezeteknek.
A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható.
A kereskedő közlése szerint a fagyaszható termékeket, így például a friss húsokat a lejárat napján lefagyasztják, hogy meghosszabbítsák eltarthatóságukat. A kezdeményezés célja a rászorulók támogatása és az élelmiszer-hulladék csökkentése.
2023-ban a Lidl Svájc több mint 500 tonna élelmiszert adományozott, amivel körülbelül 1,4 millió adag étel elkészítését tette lehetővé.
A vállalat 2030-ig a 2017-es szinthez képest felére kívánja csökkenteni az élelmiszer-pazarlást üzleteiben. A kezdeményezést a lejáratközeli termékekre vonatkozó árcsökkentés és élelmiszermentő csomagok (friss pékáru, zöldség-gyümölcs) összeállítása egészíti ki.
Kapcsolódó cikkeink
Rekordmélyre zuhant az innováció a spanyol FMCG-piacon
Spanyolországban 15 év alatt 48%-kal esett vissza az új termékek…
Tovább olvasom >Megvásárolja a Schwarz Csoport a hipermarketeket üzemeltető romániai La Cocoșt
Egy olyan piacon, amelyet a hipermarketek zsugorodása és a diszkontok…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >További cikkeink
Most akár 20%-kal olcsóbban szerezhetők be a magyar lecsó alapanyagai a PENNY-ben
A nyári szezon kihagyhatatlan kedvence a friss, házias lecsó, amelyhez…
Tovább olvasom >Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Világnapján ünnepeljük a csokoládét!
Nehéz, sőt, már-már fájó elképzelni egy olyan világot, amelyben nincsenek…
Tovább olvasom >