A libamáj és a libatoll is Hungarikum lesz
A libamáj és a libatoll hamarosan hungarikum lesz egy új törvényi szabályozásnak köszönhetően – derült ki a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közötti egyeztetéseken.
December elején tárgyalja meg parlament a hungarikumokról szóló törvényt, amelynek első termékcsoportjában a terméktanács honlapján közölt információk szerint a „magyar libamáj” és a „magas pehelytartalmú magyar libatoll” is helyet kap majd. A változtatással e két termék megfelelő rangra emelkedik és az eddigieknél jóval komolyabb hazai védettséget élvezhet – állítják a BTT szakértői.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Láthatatlan kockázat a láncban – Mikroműanyagok az élelmiszeriparban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Augusztusban négyhavi csúcsára ért fel a GKI konjunktúraindexe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A fehérjekeresletre reagálva bővíti amerikai gyártókapacitását a Danone
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

