A libamáj és a libatoll is Hungarikum lesz
A libamáj és a libatoll hamarosan hungarikum lesz egy új törvényi szabályozásnak köszönhetően – derült ki a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közötti egyeztetéseken.
December elején tárgyalja meg parlament a hungarikumokról szóló törvényt, amelynek első termékcsoportjában a terméktanács honlapján közölt információk szerint a „magyar libamáj” és a „magas pehelytartalmú magyar libatoll” is helyet kap majd. A változtatással e két termék megfelelő rangra emelkedik és az eddigieknél jóval komolyabb hazai védettséget élvezhet – állítják a BTT szakértői.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Hatezren vettek részt az Etesd az Eszed program Fenntarthatósági Kihívásában
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az…
Tovább olvasom >A fenntartható vásárlásért kampányol a SPAR Szlovéniában
Szlovéniában újabb lépést tett a SPAR a fenntarthatóság felé vezető…
Tovább olvasom >Évente közel 40 különböző kereskedőnél vásárolnak az amerikai fogyasztók
A Circana friss kutatása szerint az amerikai háztartások egy éven…
Tovább olvasom >