A libamáj és a libatoll is Hungarikum lesz
A libamáj és a libatoll hamarosan hungarikum lesz egy új törvényi szabályozásnak köszönhetően – derült ki a Baromfi Termék Tanács (BTT) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közötti egyeztetéseken.
December elején tárgyalja meg parlament a hungarikumokról szóló törvényt, amelynek első termékcsoportjában a terméktanács honlapján közölt információk szerint a „magyar libamáj” és a „magas pehelytartalmú magyar libatoll” is helyet kap majd. A változtatással e két termék megfelelő rangra emelkedik és az eddigieknél jóval komolyabb hazai védettséget élvezhet – állítják a BTT szakértői.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >