A legjobb balatoni vörösborokat mutatják be Csopakon
December 3-án rendezik meg a Vörös Balaton kóstolót
Számos borkedvelő számára a Balaton egyet jelent a változatos és kiváló fehérborokkal. December 3-án azonban a csopaki Jásdi Borteraszon megrendezésre kerülő Vörös Balaton kóstoló erre próbál rácáfolni. Összesen 12 Észak-Balaton parti borász közel 30 féle vörösbora kóstolható majd meg a rendezvényen.
A Balaton partja hagyományosan a fehérborairól híres, a tó körüli borvidékek pincészetei jobbnál-jobb rizlingeket, chardonnayt vagy éppen szürkebarátot készítenek. Azonban a balatoni vörösöket is egyre inkább elismeri mind a szakma, mind a borkedvelő nagyközönség.
Ez nem véletlen, hiszen az itt termelt vörösborok összetettek, gyümölcsösek, visszaadják a termőhelyek változatosságát, geológiai különlegességeit és soha nem nehézkesek.
Közel 30 féle balatoni vörös egy helyen
A csopaki Jásdi Pincészet éppen erre kívánja ráirányítani a figyelmet, ezért rendezik meg idén már második alkalommal a Vörös Balaton sétáló kóstolót, melyen 12 észak-balatoni borász mutatja be személyesen összesen közel 30 tételét. Balatonfüred-Csopak, Badacsony, illetve a Balaton-felvidéki borvidék egyaránt képviselteti magát az eseményen.
„A hazai borisszák zöme még mindig úgy véli, hogy a Balaton partja valójában csakis fehérborok termelésére alkalmas. Úgy gondoltuk, eljött az ideje, hogy bebizonyítsuk nekik és a kereskedőknek is, hogy a legszebb, legösszetettebb vörösök is mifelénk teremnek” – fogalmazott Jásdi István főszervező.
Borkóstolás mobilalkalmazással
A rendezvény résztvevői a Kóstolom mobilalkalmazás segítségével néhány kattintással értékelhetik a kóstolt borokat, illetve jegyzeteket is készíthetnek, valamint megoszthatják élményeiket a közösségi médiumokon. A bármilyen mobileszközzel, a www.kostolom.hu címen elérhető, idén nyár végén debütált applikációt már több mint tízezren használták eddig. Az alkalmazás célja, hogy a borturizmust serkentse, összekötve a borvidékek szolgáltatóit a fogyasztókkal. A platformon már több mint 700 borász, szállás- és vendéglátóhely érhető el, illetve több mint 1500 magyar borról olvashatók információk.
Időpont: 2016. december 3., 13 óra. A résztvevő pincék: Figula Pincészet, Guden Birtok, Homola Pincészet, Jásdi Pince, Káli Kövek, Liszkay Pincészet, Pálffy Pincészet, Petrányi Pincészet, Szent Donát Birtok, 2 HA, Villa Tolnay, Von Beöthy.
Kapcsolódó cikkeink
Ez lehet az oka a vörösbor-fogyasztás drámai visszaesésének
Az elmúlt években világszerte érzékelhető a vörösbor-fogyasztás visszaesése – és…
Tovább olvasom >Kishajós megállópont-hálózat létesül a Balaton déli partján
Dél-Balatoni Vízi Kör néven hat állomásból álló kishajós megállópont-hálózat létesül…
Tovább olvasom >A Balaton és a kékszőlő
„A fogyasztók manapság a nagyon magas minőségű, könnyedebb vörösborokat keresik,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyar torma virágzik – mégis nehéz helyzetben vannak a termelők
Bár 2024-ben tovább nőtt a magyar tormaexport volumene, és a…
Tovább olvasom >Erős Pistás pogácsával rukkolt elő az Univer és a Lipóti Pékség
Omlós, mégis nagy erő van benne, egyesíti a túrós-tejfölös könnyedséget…
Tovább olvasom >Nem áll meg 2025-ben sem a SPAR fejlődése: két budapesti áruház újult meg 580 millió forintból
Mintegy 580 millió forintos beruházással megújult két budapesti SPAR szupermarket.…
Tovább olvasom >