A legjobb balatoni vörösborokat mutatják be Csopakon
December 3-án rendezik meg a Vörös Balaton kóstolót
Számos borkedvelő számára a Balaton egyet jelent a változatos és kiváló fehérborokkal. December 3-án azonban a csopaki Jásdi Borteraszon megrendezésre kerülő Vörös Balaton kóstoló erre próbál rácáfolni. Összesen 12 Észak-Balaton parti borász közel 30 féle vörösbora kóstolható majd meg a rendezvényen.
A Balaton partja hagyományosan a fehérborairól híres, a tó körüli borvidékek pincészetei jobbnál-jobb rizlingeket, chardonnayt vagy éppen szürkebarátot készítenek. Azonban a balatoni vörösöket is egyre inkább elismeri mind a szakma, mind a borkedvelő nagyközönség.
Ez nem véletlen, hiszen az itt termelt vörösborok összetettek, gyümölcsösek, visszaadják a termőhelyek változatosságát, geológiai különlegességeit és soha nem nehézkesek.
Közel 30 féle balatoni vörös egy helyen
A csopaki Jásdi Pincészet éppen erre kívánja ráirányítani a figyelmet, ezért rendezik meg idén már második alkalommal a Vörös Balaton sétáló kóstolót, melyen 12 észak-balatoni borász mutatja be személyesen összesen közel 30 tételét. Balatonfüred-Csopak, Badacsony, illetve a Balaton-felvidéki borvidék egyaránt képviselteti magát az eseményen.
„A hazai borisszák zöme még mindig úgy véli, hogy a Balaton partja valójában csakis fehérborok termelésére alkalmas. Úgy gondoltuk, eljött az ideje, hogy bebizonyítsuk nekik és a kereskedőknek is, hogy a legszebb, legösszetettebb vörösök is mifelénk teremnek” – fogalmazott Jásdi István főszervező.
Borkóstolás mobilalkalmazással
A rendezvény résztvevői a Kóstolom mobilalkalmazás segítségével néhány kattintással értékelhetik a kóstolt borokat, illetve jegyzeteket is készíthetnek, valamint megoszthatják élményeiket a közösségi médiumokon. A bármilyen mobileszközzel, a www.kostolom.hu címen elérhető, idén nyár végén debütált applikációt már több mint tízezren használták eddig. Az alkalmazás célja, hogy a borturizmust serkentse, összekötve a borvidékek szolgáltatóit a fogyasztókkal. A platformon már több mint 700 borász, szállás- és vendéglátóhely érhető el, illetve több mint 1500 magyar borról olvashatók információk.
Időpont: 2016. december 3., 13 óra. A résztvevő pincék: Figula Pincészet, Guden Birtok, Homola Pincészet, Jásdi Pince, Káli Kövek, Liszkay Pincészet, Pálffy Pincészet, Petrányi Pincészet, Szent Donát Birtok, 2 HA, Villa Tolnay, Von Beöthy.
Kapcsolódó cikkeink
Jövőálló bor a Balaton-felvidékről
A klímaváltozás és a növényvédelmi szigorítások közepette egyre több szőlészet…
Tovább olvasom >Balatoni szállásárak 2025-ben: mérsékelt drágulás, de a főszezon még hozhat meglepetéseket
Ahogy közeledik a hosszú hétvége és az előszezon, egyre többen…
Tovább olvasom >VisitBalaton365 desztinációmenedzsment-iroda nyílt Keszthelyen
Szükség van a Balatonnál a térség egészét, gazdaságát is érintő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Macskásak inkább a magyarok – ezeket a termékeket rendelik házi kedvenceiknek
Megduplázódott a kisállat-termékek iránti kereslet az elmúlt évben a foodorán.…
Tovább olvasom >Újra Baba-Mama Kuponnapok, idén akár 50%-os kedvezmény is várja a családokat!
2025. május 8. és 11. között ismét megrendezésre kerül a…
Tovább olvasom >Változás a Zing Burger kínálatában: májustól kizárólag Angus marhahúsból készülnek a húspogácsák
Amit eddig extraként lehetett kérni, az most már alap lesz…
Tovább olvasom >