A leggyorsabban növekvő piac
A funkcionális ételek, illetve azok a termékek, melyek a vásárlók egészségét hivatottak javítani, az FMCG-szektor leggyorsabban növekvő piacai közé tartoznak.
A Leatherhead Food Research tanulmánya szerint 2016-ban az egészséges, funkcionális élelmiszerek piaca 7 százalékkal fog növekedni.
A kutatás azt is megemlíti, hogy azok a bioaktív elemek fogják a szektor termékeit meghatározni, melyek az emberi szervezet mindennapi működésében segítenek. Három területet, a bélflórát, az ízületeket és a bőrt külön is kiemeltek, melyekkel kapcsolatos termékekre a vásárlók még fogékonyabbak lesznek.
Kapcsolódó cikkeink
A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >MDOSZ: Elkészült az ovisoknak szóló OKOSTÁNYÉR®
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) új táplálkozási ajánlást adott…
Tovább olvasom >Nem igazán költenek a cégek vállalati egészségügyre
Lancz Róbert és Kóka János, a Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató igazgatóságának…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Dinamikus bővülés a SPAR franchise hálózatában: 19 új üzlet Magyarországon
A SPAR franchise hálózata 2024 első félévében 19 új üzlettel…
Tovább olvasom >Ezért fáradtak nyáron a magyarok
Évente átlagosan 44 óra alvásvesztést okoz a globális felmelegedés egy…
Tovább olvasom >