A leggyorsabban növekvő piac
A funkcionális ételek, illetve azok a termékek, melyek a vásárlók egészségét hivatottak javítani, az FMCG-szektor leggyorsabban növekvő piacai közé tartoznak.
A Leatherhead Food Research tanulmánya szerint 2016-ban az egészséges, funkcionális élelmiszerek piaca 7 százalékkal fog növekedni.
A kutatás azt is megemlíti, hogy azok a bioaktív elemek fogják a szektor termékeit meghatározni, melyek az emberi szervezet mindennapi működésében segítenek. Három területet, a bélflórát, az ízületeket és a bőrt külön is kiemeltek, melyekkel kapcsolatos termékekre a vásárlók még fogékonyabbak lesznek.
Kapcsolódó cikkeink
Ízek és ellentmondások: miért finom, ami nem egészséges – és hogyan együnk mégis magyarosan jól?
A magyar konyha világszerte híres gazdag ízvilágáról, tartalmas ételeiről és…
Tovább olvasom >A puffadás étrendi kezelésének tudományosan igazolt módszere: Mit tud a FODMAP étrend?
A FODMAP nem divatdiéta, hanem klinikailag bizonyított, hatékony étrendi módszer,…
Tovább olvasom >Celebmárkák, vitaminok és zöld csomagolás: új irányt vett a drogériapiac
A drogériapiac az elmúlt években látványos növekedést produkált, amit nemcsak…
Tovább olvasom >További cikkeink
ÖRT-NMHH Minikonferencia: Merre tovább influenszer reklámozás?
Milyen szabályok vonatkoznak ma az influenszerekre? Hol húzódnak az etikai…
Tovább olvasom >Bővül az ALDI app: ezentúl kuponok is elérhetők
Újabb mérföldkőhöz érkezett az ALDI applikáció. A vásárlók mostantól bármely…
Tovább olvasom >Így ünnepli a Carlsberg a 2005-ös isztambuli csoda 20. évfordulóját
A Carlsberg újra összehozta Dudeket, Hyypiät és Smicert egy film…
Tovább olvasom >