A leggyorsabban növekvő piac
A funkcionális ételek, illetve azok a termékek, melyek a vásárlók egészségét hivatottak javítani, az FMCG-szektor leggyorsabban növekvő piacai közé tartoznak.
A Leatherhead Food Research tanulmánya szerint 2016-ban az egészséges, funkcionális élelmiszerek piaca 7 százalékkal fog növekedni.
A kutatás azt is megemlíti, hogy azok a bioaktív elemek fogják a szektor termékeit meghatározni, melyek az emberi szervezet mindennapi működésében segítenek. Három területet, a bélflórát, az ízületeket és a bőrt külön is kiemeltek, melyekkel kapcsolatos termékekre a vásárlók még fogékonyabbak lesznek.
Kapcsolódó cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Egy csésze kávé a hosszú, egészséges életért? 30 évnyi kutatás adta meg a választ
A reggeli kávé nemcsak ébresztő – a legfrissebb kutatások szerint…
Tovább olvasom >A csendes gyilkos: keringési betegségek okozzák a halálesetek egyharmadát
Miközben életünk egyre kényelmesebbé válik, olyan láthatatlan veszélyeknek tesszük ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >A H&M megérzi a kereskedelmi háború és az ázsiai keresletcsökkenés hatásait
A kereskedelmi háború és az ázsiai keresletcsökkenés negatívan hat a…
Tovább olvasom >