A legfinomabb ízű baba
Az olasz „találmány” – a cappuccino elterjedése óta már több olyan felfedezés született, valami többet ad annál, mint amit az eszpresszó kávé elfogyasztása magában jelent, ami a kávé fogyasztását még élvezetesebbé, felejthetetlenebbé teszik.
Egy ilyen elképzelés eredményeként születetett meg a – nevében a formája – BABA elnevezésű édesség, amit az olaszok főleg kávéval, cappuccinóval fogyasztanak, de összetörve fagylaltkelyhek kedvelt „megbolondítója” is.
A nálunk is fellelhető hamisítatlan BABA receptje: a jellegzetes formájú piskótákat rumban áztatják, majd miután azok már jól magukba szívták a cukrozott, de alkoholtartalmában teljes értékű italt, különböző formájú, de olaszos könnyedséggel alakított design-ú üvegekbe rakják.
A BABA különlegessége az, hogy az üvegben sem veszíti el formáját és aromáját, hiszen ott is tovább ázik a szirupban, és évek múlva is „meglepetést” okoz az alkoholhoz nem szokott édesszájúaknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A nyár a Balatoné
Az idei nyáron a teljes magyarországi vendégéjszakák majdnem harmadát a…
Tovább olvasom >Új Guinness rekord: 112 méteres Dobos-torta készült!
Guiness rekordot döntöttek a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C.…
Tovább olvasom >Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >