A Kotányi, ha lehet, helyben termeltet alapanyagot

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 02. 04. 09:16

Sikeres volt a Kotányi Hungária és a Fűszermalom Kft. kezdeményezésére újjáéledt fűszerpaprika-termesztés Mórahalom térségében; 2014-ben mintegy 50 tonna kiváló minőségű őrleményt állítottak elő a szegedi tájkörzetben betakarított terményből. Mórahalom és a fűszerkereskedelmi cég márciusban állapodott meg arról, hogy együttműködnek a szegedi fűszerpaprika-termesztés fellendítése érdekében. Az első évben mintegy félszáz család kapcsolódott be a fűszerpaprika-termesztésbe, és mintegy 300 tonna nyers árut állítottak elő. Erwin Kotányi, a Kotányi Hungária Kft. tulajdonosa bejelentette, hogy újabb termelők bevonásával 2015-ben szeretnék legalább megduplázni az előállított őrlemény mennyiségét. Néhány éven belül pedig akár két-háromszáz termelő is bekapcsolódhat az együttműködésbe.

Kapcsolódó cikkeink