A környezet miatti aggodalom étrendjük megváltoztatására készteti a fogyasztókat
Az étkezési szokásaikat megváltoztató fogyasztók nagy része környezetvédelmi okokból tesz így – állapítja meg a Marine Stewardship Council (MSC) tanulmánya.
A 23 országból mintegy 27.000 főt megkérdező kutatásban étrendjük megváltoztatásáról beszámoló 22.000 válaszadó 43%-a az egészség és az árak mellett a környezet védelmét nevesítette ennek okaként.
A tanulmány szerint a legnagyobb változás e tekintetben a vörös húsoktól való eltávolodás: a vásárlók 39%-a csökkentette az elmúlt két évben a marha- és bárányhús fogyasztását, 37%-uk pedig azt mondta, hogy több zöldséget fogyaszt.
Minden tizedik válaszadó nyilatkozott úgy, hogy több tengeri halat vesz magához, de tízből három válaszadó azt mondta, hogy kevesebbet eszik. Több mint egynegyedük (27%) jelezte, hogy a jövőben több tengeri halat fogyasztana, ha tudná, hogy az nem károsítja az óceánokat.
A tanulmány azt is megállapította, hogy a tenger gyümölcseinek fogyasztóit egyre inkább aggasztja a világ óceánjainak állapota: 48%-uk a túlhalászás, 35%-uk pedig az éghajlatváltozás hatása miatt aggódik.
Közel kétharmaduk (64%) azt mondta, hogy „kifejezetten szeretné” a tengeri környezetet óvni, míg több mint 50% úgy nyilatkozott, hogy jól érti a fenntartható halászati gyakorlatok fontosságát – számolt be az ESM.
Kapcsolódó cikkeink
Mindent a házi kedvencnek! – Euromonitor International 2025
A globális kisállatgondozási piac 2025-ben várhatóan eléri a 215 milliárd…
Tovább olvasom >Költségtudatosság és tech-nyitottság – így utaznak külföldre a magyarok idén a Visa felmérése szerin
A magyarok 36%-a tervez külföldi nyaralást a közelgő szabadsága alatt,…
Tovább olvasom >Tízből kilenc fogyasztó már a mesterséges intelligenciára bízza az online keresést
A Bain & Company friss jelentése szerint a fogyasztók 80%-a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >