A ketchup a hűtőbe vagy a kamrába kerüljön? A Heinz lezárta a vitát
A régi kérdés, hogy a ketchupot felbontás után a hűtőben vagy a kamrában kell-e tárolni, végre eldőlt – legalábbis a Heinz szerint. Az ismert szószgyártó egyértelműen állást foglalt: a ketchupnak a hűtőben a helye felbontás után.
A Heinz szóvivője, Olivia Lennon a MailOnline-nak elmondta:
„Örömmel osztjuk meg a Heinz paradicsomos ketchup szerelmeseivel, hogy a ketchupunkat felbontás után a hűtőben kell tárolni. Bár tudjuk, hogy sok Heinz ketchup-rajongó a kamrában tárolja a szószt, mi a hűtést ajánljuk felbontás után. Ez a legjobb módja annak, hogy megőrizzük a Heinz paradicsomos ketchup jellegzetes ízét.”
Míg a ketchupos üvegek kezdetben légmentesen lezártak, hogy a szupermarketek polcain tárolhatók legyenek, a felbontás után a Heinz határozottan javasolja a hűtőszekrényben való tárolást az íz és a minőség megőrzése érdekében.
Egészségügyi kockázatok a kamrában tárolt ketchup esetén
Joshua Houston, a What Cost élelmiszertárolási szakértője megerősítette a Heinz ajánlását, kiemelve a felbontás utáni kamratárolás egészségügyi kockázatait. Houston szerint: „A szószok fontos szerepet játszanak egyes ételeknél; a ketchup és a sült krumpli párosa szinte mindenhol népszerű. De győződjünk meg róla, hogy megfelelően tároljuk a szószokat, hiszen senki sem szeretne olyan ételt fogyasztani, ami megromlott.”
Houston arra figyelmeztetett, hogy egy felbontott ketchupos üveg, amely szobahőmérsékleten a kamrában marad, gyorsabban romlik, és penész is megjelenhet benne. Ez komoly egészségügyi kockázatokat jelenthet. Emellett azt tanácsolja, hogy a ketchupot legfeljebb egy hónapon belül fogyasszuk el, még akkor is, ha hűtőben tároljuk. Ha a szósz savanyúvá válik, az annak a jele, hogy már nem biztonságos fogyasztani.
Miért fontos a hűtés?
A ketchup hűtőben tárolása nemcsak meghosszabbítja annak eltarthatóságát, hanem megőrzi a jellegzetes, tangós ízvilágát is. A szakértők szerint a megfelelő tárolás biztosítja, hogy a terméket teljes mértékben ki lehessen használni, mielőtt megromlik.
Bár egyes fogyasztók előnyben részesítik a kamrában való tárolást, mind a Heinz, mind az élelmiszerbiztonsági szakértők egyetértenek abban, hogy a felbontás utáni hűtés a legjobb gyakorlat. Ez nemcsak a ketchup ízét és minőségét őrzi meg, hanem csökkenti a romlás és az egészségügyi problémák kockázatát is.
Kapcsolódó cikkeink
A világ legjobb FMCG-reklámjai
A nézők elfogadják, hogy reklámot kapnak, cserébe elvárják, hogy az…
Tovább olvasom >Megújult külsőben a KOCH’s flakonos termékcsalád
A KOCH’s új flakonos termékcsaládja a megszokott magas és állandó…
Tovább olvasom >További cikkeink
Év promóciója 2025 verseny, felhívás és nevezés
A Trade magazin ismét versenyt hirdet az FMCG-szektor szereplői között…
Tovább olvasom >Működne Magyarországon a boltok elleni bojkott?
Az elmúlt napokban egyre nagyobb figyelmet kapott az a közösségi…
Tovább olvasom >Nem nyitott üzletet Nyíregyházán a Mere, törölték a nyilvántartásból
Bár korábban bejelentették, hogy a spártai spórolásáról ismert orosz diszkontlánc,…
Tovább olvasom >