A keszthelyi egyetem bővíti élelmiszerkutatásait
Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karán a mintegy félmilliárd forintos beruházással létrehozott bioinnovációs központot avattak fel a napokban. Az európai uniós és magyar állami finanszírozásban 486 millió forintos beruházással létrehozott központ nemcsak oktatási, kutatási tevékenységet végez, inkubátorházként, így az egyetemi tudásbázisra és a legmodernebb technikai háttérre alapozva több kutatási területet magába foglaló szolgáltató központként is működik.
Az új központban molekuláris és in vitro növény-biotechnológiai módszerekkel dolgoznak az élelmiszer- és takarmányanalitikai-, növényegészségügyi és károsítódiagnosztikai-, talajminőségi -, valamint a növényvédő gépeket mérő és minősítő laboratóriumban. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >