A keszthelyi egyetem bővíti élelmiszerkutatásait
Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karán a mintegy félmilliárd forintos beruházással létrehozott bioinnovációs központot avattak fel a napokban. Az európai uniós és magyar állami finanszírozásban 486 millió forintos beruházással létrehozott központ nemcsak oktatási, kutatási tevékenységet végez, inkubátorházként, így az egyetemi tudásbázisra és a legmodernebb technikai háttérre alapozva több kutatási területet magába foglaló szolgáltató központként is működik.
Az új központban molekuláris és in vitro növény-biotechnológiai módszerekkel dolgoznak az élelmiszer- és takarmányanalitikai-, növényegészségügyi és károsítódiagnosztikai-, talajminőségi -, valamint a növényvédő gépeket mérő és minősítő laboratóriumban. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 0,4 százalékkal haladta meg, az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal mérséklődött
Márciusban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,4…
Tovább olvasom >Az NGM elégedett a kiskereskedelmi forgalom bővülésével
A kiskereskedelmi forgalom márciusi megtorpanása csupán átmeneti, technikai jelenség, amelynek…
Tovább olvasom >Az euróövezetben lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése márciusban
Az euróövezetben és az Európai Unióban is lassult a kiskereskedelmi…
Tovább olvasom >