A keszthelyi egyetem bővíti élelmiszerkutatásait
Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karán a mintegy félmilliárd forintos beruházással létrehozott bioinnovációs központot avattak fel a napokban. Az európai uniós és magyar állami finanszírozásban 486 millió forintos beruházással létrehozott központ nemcsak oktatási, kutatási tevékenységet végez, inkubátorházként, így az egyetemi tudásbázisra és a legmodernebb technikai háttérre alapozva több kutatási területet magába foglaló szolgáltató központként is működik.
Az új központban molekuláris és in vitro növény-biotechnológiai módszerekkel dolgoznak az élelmiszer- és takarmányanalitikai-, növényegészségügyi és károsítódiagnosztikai-, talajminőségi -, valamint a növényvédő gépeket mérő és minősítő laboratóriumban. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Prémium ital, prémium irodalom
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kovász- és kombuchamegosztó kampányt indít a Felelős Gasztrohős Alapítvány
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Stílus, nyelv, eszköz
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


