A keszthelyi egyetem bővíti élelmiszerkutatásait
Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karán a mintegy félmilliárd forintos beruházással létrehozott bioinnovációs központot avattak fel a napokban. Az európai uniós és magyar állami finanszírozásban 486 millió forintos beruházással létrehozott központ nemcsak oktatási, kutatási tevékenységet végez, inkubátorházként, így az egyetemi tudásbázisra és a legmodernebb technikai háttérre alapozva több kutatási területet magába foglaló szolgáltató központként is működik.
Az új központban molekuláris és in vitro növény-biotechnológiai módszerekkel dolgoznak az élelmiszer- és takarmányanalitikai-, növényegészségügyi és károsítódiagnosztikai-, talajminőségi -, valamint a növényvédő gépeket mérő és minősítő laboratóriumban. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nem minden boltban használható a 30 ezer forintos nyugdíjas élelmiszer-utalvány
Szeptember 1. és október 15. között kézbesítik azt a 30…
Tovább olvasom >K&H:egyre több hazai kkv keresi az EU-s pályázati lehetőségeket
Újra fellángolt a pályázási kedv a hazai kis- és középvállalkozások…
Tovább olvasom >Itt a Szupermenta nyári vetőmagtesztje: főszerepben a cukkini
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei cukkinivetőmagokat vizsgáltak a Szupermenta…
Tovább olvasom >