A keszthelyi egyetem bővíti élelmiszerkutatásait
Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karán a mintegy félmilliárd forintos beruházással létrehozott bioinnovációs központot avattak fel a napokban. Az európai uniós és magyar állami finanszírozásban 486 millió forintos beruházással létrehozott központ nemcsak oktatási, kutatási tevékenységet végez, inkubátorházként, így az egyetemi tudásbázisra és a legmodernebb technikai háttérre alapozva több kutatási területet magába foglaló szolgáltató központként is működik.
Az új központban molekuláris és in vitro növény-biotechnológiai módszerekkel dolgoznak az élelmiszer- és takarmányanalitikai-, növényegészségügyi és károsítódiagnosztikai-, talajminőségi -, valamint a növényvédő gépeket mérő és minősítő laboratóriumban. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szárnyal a gyorskereskedelem Indiában
Az indiai fogyasztók – különösen a fiatalabbak – egyre gyorsabb…
Tovább olvasom >Megújítja digitális hűségprogramját a német REWE Group
Adatvezérelt technológiákkal átfogoan megújítja a REWE és Penny vásárlók számára…
Tovább olvasom >Bezárja zambiai üzemét a Lactalis
A Lactalis Csoport bizonyos piaci dinamikákra hivatkozva bezárja zambiai üzemét…
Tovább olvasom >